Μια ζεστή γαλατόπιτα με σοκολάτα είναι η καλύτερη πρόταση για κάθε στιγμή
Υλικά
12 φύλλα κρούστας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
Για την κρέμα
1 κιλό φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Αλείφουμε προσεκτικά τα φύλλα κρούστας με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα, βράζοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά λιώνουμε μέσα το βούτυρο, την τριμμένη σοκολάτα και τα ψημένα φύλλα σπασμένα σε μικρά κομματάκια. Στο τέλος προσθέτουμε και τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα φύλλα και σκεπάζουμε τη γέμιση με τα φύλλα που έχουν μείνει. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, γύρω στα 45 λεπτά. Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.
12 φύλλα κρούστας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
Για την κρέμα
1 κιλό φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Αλείφουμε προσεκτικά τα φύλλα κρούστας με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα, βράζοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά λιώνουμε μέσα το βούτυρο, την τριμμένη σοκολάτα και τα ψημένα φύλλα σπασμένα σε μικρά κομματάκια. Στο τέλος προσθέτουμε και τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα φύλλα και σκεπάζουμε τη γέμιση με τα φύλλα που έχουν μείνει. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, γύρω στα 45 λεπτά. Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.
Πηγη
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: