Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Δειπνήστε έξυπνα για μια βραδιά γεμάτη «ένταση»


Δειπνήστε έξυπνα για μια βραδιά γεμάτη «ένταση»

Λογοτέχνες, ποιητές και σεναριογράφοι υµνούν µέσα από τα έργα τους τις απολαύσεις του φαγητού και του έρωτα, τονίζοντας τους ισχυρούς δεσµούς και την αµφίδροµη σχέση τους. Πράγµατι, ο έρωτας έχει γεύση!
Μπορεί να είναι πικρός ή γλυκός. Ενδεικτικό της σχέσης µεταξύ φαγητού και έρωτα, είναι η συχνή χρήση εκφράσεων όπως: µια σχέση για να ευδοκιµήσει «µαγειρεύεται», αν είναι στάσιµη µοιάζει µε «ξαναζεσταµένο φαγητό» και αν δεν µας αντιπροσωπεύει πια, ακολουθεί η γνωστή «χυλόπιτα».

Αν ακολουθείτε λοιπόν σωστά τα όσα λέγονται για τις αφροδισιακές ιδιότητες σε συνδυασμό με την ανάλογη ψυχική διάθεση και ατμόσφαιρα τότε έχετε θέσει τις βάσεις για μια βραδιά γεμάτη ένταση και πάθος. Ωστόσο μερικές φορές κάποιες παραπάνω συμβουλές χρειάζονται.

Διαβάστε 8 tips για να δειπνήσετε «έξυπνα»

* Αρχικά, ο στόχος της βραδιάς είναι η ικανοποίηση και των δύο σας. Οι γεύσεις που θα επιλέξετε λοιπόν θα πρέπει να αρέσουν και σ΄εκείνον. Ενημερωθείτε ποιο είναι τα αγαπημένο του φαγητό ή έστω μάθετε τι δεν του αρέσει.

* Εκτός από τα κυρίως πιάτα, καλό θα είναι να υπάρχει ποικιλία από σαλάτες.

* Σαφώς, το γλυκό θα έχει ως βάση τη σοκολάτα. Μπορείτε να κάνετε ένα φοντί σοκολάτας ή ένα σουφλέ.

* Απαραίτητο συστατικό του δείπνου, πρέπει να είναι ένα καλό, κόκκινο κρασί.

* Τα πιάτα πρέπει να σερβιριστούν ζεστά, ώστε να αναδειχθούν τα αρώµατά τους.

* Η διακόσµηση του πιάτου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα φροντισµένη για να τέρπει την όραση.

* Η δηµιουργία µιας χαλαρής ατµόσφαιρας, θα ενισχύσει την καλή ερωτική διάθεση. Bάλτε soft ή lounge μουσική και ανάψτε κεριά.

* Περισσότερο και από µία τέλεια μαγειρεμένο menu, απαραίτητα συστατικά για ένα επιτυχηµένο δείπνο είναι η ηρεµία, η επιθυµία και η συναισθηµατική επικοινωνία µεταξύ του ζευγαριού.

Τips! Ποιες τροφές να προτιμήσετε

Στρείδια, μύδια και όλα τα παρεμφερή οστρακοειδή, φημίζονται για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες. Ο λόγος είναι η μεγάλη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και ασπαρτικό οξύ, που επιδρά στον εγκέφαλο, βοηθώντας στην απελευθέρωση κάποιων ορµονών και συµβάλλοντας στην αύξηση της λίµπιντο.

Σπαράγγια: Συνοδεύστε το πιάτο με βραστά σπαράγγια, τα οποία περιέχουν φυτοοιστρογόνα, υπεύθυνα για τη δράση τους ως ορμονική θεραπεία τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες.

Ξηροί καρποί: Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίµατος και είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο. Το άρωµά τους δρα ερεθιστικά στις γυναίκες.

Σέλινο: Πλούσιο σε βιταµίνη Α, C, µέταλλα και ιχνοστοιχεία, θεωρείται αφροδισιακή τροφή από την αρχαιότητα. Κάτι θα ξέραν οι αρχαίοι, δοκιμάστε το.

Τσίλι: Η καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές θεωρείται «τονωτικό» της σεξουαλικότητας. Γενικά, οι καυτερές τροφές ανεβάζουν την θερµοκρασία του σώµατος και οδηγούν σε υπεραιµία.

Σοκολάτα: Ίσως η πιο γνωστή αφροδισιακή τροφή παγκοσµίως. Διαθέτει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες, καθώς είναι πλούσια σε φαινυλαιθυλαµίνη. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί την θεωρούν υποκατάστατο του σεξ, αφού κατά την κατανάλωσή της απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, οι οποίες προκαλούν αίσθηµα χαράς και ικανοποίησης.

Κρασί: Σε µικρές ποσότητες, το αλκοόλ µειώνει τις αναστολές µας. Ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί είναι άριστη πηγή φλαβονοειδών, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίµατος.

Αρωµατικά Φυτά: Αφροδισιακές ιδιότητες έχουν αποδοθεί σε διάφορα αρωµατικά φυτά, όπως ο βασιλικός, ο µάραθος, το πράσο και ο γλυκάνισος. Όλα τα παραπάνω, περιέχουν πολλές βιταµίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά, που δίνουν στον οργανισµό την αίσθηση της σωµατικής και ψυχικής ευεξίας, ενώ παράλληλα συντελούν στην καλή κυκλοφορία του αίµατος.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: