Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Sweet Charlize


Sweet Charlize

Σε ηλικία 15 χρόνων είδε τη μητέρα της να πυροβολεί τον πατέρα της…Τέσσερα χρόνια μετά αναγκαζόταν να κλέβει ψωμί από τα τραπέζια των εστιατορίων στη Νέα Υόρκη για να φάει…Δούλεψε και πάλεψε όσο κανένας άλλος ηθοποιός στο Χόλιγουντ για να κερδίσει μία θέση στη Λεωφόρο της Δόξας…Η Charlize Theron αποδεικνύει ότι η ομορφιά δεν είναι πάντα το διαβατήριο για την επιτυχία…


Η Charlize γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1975 και μεγάλωσε σε μια φάρμα λίγο έξω από το Johannesburg. Ο πατέρας της Charles ήταν γαλλικής καταγωγής και η μητέρα της Gerda γερμανικής αλλά και οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Νότιο Αφρική. Σε ηλικία 6 χρόνων ξεκίνησε τα μαθήματα μπαλέτου και στα 12 οι γονείς της την έστειλαν σε οικοτροφείο στο οποίο μπορούσε να εκπαιδευτεί στο χορό. Η Theron έκανε κλασικό μπαλέτο, φλαμένκο, ελληνικούς και σύγχρονους  χορούς. Όταν επέστρεψε στο σπίτι της όμως όλα είχαν αλλάξει…Ο πατέρας της είχε εθιστεί στο αλκοόλ και η Charlize ένιωσε ότι έπρεπε να προστατέψει τη μητέρα της. Το 1991 όταν η Charlize επισκέφθηκε τους γονείς της για το Σαββατοκύριακο, ο πατέρας της μπήκε μεθυσμένος στο σπίτι και απείλησε να σκοτώσει εκείνη και τη μητέρα της. Τότε η μητέρα της πήρε ένα όπλο και τον πυροβόλησε θανάσιμα αλλά δε διώχθηκε καθώς το δικαστήριο αποφάσισε πως επρόκειτο για μία πράξη άμυνας. Η Charlize για πολλά χρόνια στις συνεντεύξεις της έλεγε ότι ο πατέρας της πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μετά την προτροπή της μητέρας της η Charlize πήρε μέρος σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς και φυσικά κέρδισε τον τίτλο. Λίγο καιρό μετά ταξίδεψε στην Ιταλία για να εκπροσωπήσει τη Νότιο Αφρική στο διαγωνισμό International New Model Today. Η Theron κέρδισε και πάλι και πολύ σύντομα ζούσε μόνη της στο Μιλάνο και έκανε ταξίδια σε όλη την Ευρώπη για να συμμετέχει σε επιδείξεις μόδας.
Ένα χρόνο μετά μετακόμισε στη Νέα Υορκη για να σπουδάσει στη σχολή Joffrey Ballet School, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της δούλευε ως μοντέλο για να μπορεί να πληρώνει τα δίδακτρα. Δυστυχώς τα όνειρα για μια επιτυχημένη καριέρα ως μπαλαρίνα έσβησαν όταν υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Το 1994, η 19χρονη Theron βρέθηκε να ζει σε ένα φθηνό ξενοδοχείο και να τρέφεται με ψωμί που έκλεβε από τα τραπέζια των εστιατορίων. Η μοίρα όμως έπαιξε το τελευταίο της χαρτί…Η Charlize πήγε σε μια τράπεζα για να εξαργυρώσει μία επιταγή ύψους 500 δολαρίων που της έστειλε η μητέρα της, η τράπεζα δεν τη δέχτηκε και εκείνη έξαλλη άρχισε να διαμαρτύρεται και να φωνάζει. Μάρτυρας όλου αυτού του περιστατικού ήταν ένας δίασημος ατζέντης, ο οποίος εντυπωσιασμένος από το ταμπεραμέντο της, της έδωσε το τηλέφωνο του. Ήταν ο John Crosby, ο οποίος τότε εκπροσωπούσε την Rene Russo και τον John Hurt. Αμέσως την ανέλαβε, της κανόνισε μαθήματα υποκριτικής και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός στην ταινία "Children Of the Corn III".
Το 1997 με την εμφάνιση της σε τηλεοπτικές σειρές και στη διαφήμιση του Martini, η Theron συμπεριλαμβανόταν στους πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς και σιγά σιγά αποκτούσε όλο και περισσότερους funs. Την ίδια χρονιά υποδύθηκε τη σύζυγο του Keanu Reeves  στην ταινία "The Devil’s Advocate" με τον Al Pacino και ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε στην ταινία του Woody Allen "Celebrity". H ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και η Theron δέχθηκε πολύ καλά σχόλια από τους κριτικούς.
Στο Χόλιγουντ πια είχε μεγάλη ζήτηση. Το 1999 ξεκίνησε με την ταινία "The Astronaut’s Wife" με τον Johnny Depp και στη συνέχεια στo "The cider house rules" του Lasse Hallstrom όπου η Theron απέδειξε το μεγάλο εύρος των υποκριτικών της ικανοτήτων. 
To 2001, η καριέρα της ήταν σε ένα πολύ καλό σημείο ωστόσο δεν είχε έρθει ο ρόλος που θα απογείωνε τη φήμη της. Εμφανίστηκε στις ταινίες "Sweet November" που δεν πήγε καθόλου καλά, ακολούθησε το "15 minutes" με τον Robert De Niro και το "The curse of the Jade Scorpion" του Woody Allen. Ιδιαίτερα σημαντική για προσωπικούς λόγους ήταν η ταινία "Trapped" καθώς συνάντησε τον Ιρλανδό ηθοποιό, Stuart Townsend με τον οποίο έμειναν μαζί για τα επόμενα εννέα χρόνια.
Μετά την εμφάνισή της στις ταινίες "Walking Up in Reno" και"Τhe Italian job" ήρθε επιτέλους ο ρόλος που θα απογείωνε την καριέρα της…Φυσικά αναφερόμαστε στο "Monster" του Patty Jenkins. H Charlize υποδύθηκε την Aileen Wuornos, την πρώτη γυναίκα κατά συρροή δολοφόνο στην Αμερική.
Η Charlize δε δίστασε να πάρει 15 κιλά και να τσαλακώσει την αστραφτερή της εικόνα. Η σκληρή δουλειά όμως απέδωσε καρπούς καθώς κέρδισε για την απόλυτη ερμηνεία της ένα Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα.
Μέχρι σήμερα όμως την έχουμε δει σε λιγότερο απαιτητικούς ρόλους. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Τhe life and death of Peter Sellers" το 2004, "Aeon Flux" το 2005, "Home country" το 2006, "Hancock" και "The Burning Plain" το 2008 και "The Road" το 2009. Τον Ιανουάριο του 2010 έπεσαν τίτλοι τέλους στον μακροχρόνιο δεσμό της με τον Stuard Townsend και μετά από ένα χρόνο απουσίας επέστρεψε με τις ταινίες "Prometheus" του Ridley Scott και "Snow white and the Hunstman".
Αξίζει να σημειωθεί η έντονη φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια υποστηρίζοντας μία σειρά από οργανισμούς μεταξύ των οποίων ο "PETA" που ασχολείται με τα δικαιώματα των ζώων. Πριν από περίπου ένα χρόνο σε συνέντευξη της είχε δηλώσει πως νιώθει ότι δε θα παντρευτεί ποτέ αλλά θέλει πολύ να αποκτήσει παιδιά. Η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα καθώς τον περασμένο Μάρτιο υιοθέτησε ένα αγοράκι αφροαμερικανικής καταγωγής, τον Jackson στον οποίο έχει αφοσιωθεί πλήρως.   


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: