Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Live your myth in Abu Dhabi


Live your myth in Abu Dhabi

“Μα, καλά, Άμπου Ντάμπι ; Ντουμπάι πρέπει να πας. Είναι πιο… Δύση !”, μου έλεγαν, όταν αποφάσισα να κάνω το ταξίδι.


“Και ποιος τους είπε ότι θέλω να βρεθώ σε κάτι, που είναι πιο… Δύση ;”, αναρωτιόμουν. Εγώ θέλω να μυρίζει αραβική χερσόνησο εκεί, που θα πάω. Και, πράγματι, ο σεΐχης Αλ Ζαγιέντ τα χει καταφέρει καλά. Αναπτύσσει το Άμπου Ντάμπι τουριστικά με τέτοιο τρόπο, ώστε η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να μην έχει χάσει την ταυτότητά της.
Αυτό το βλέπεις κατ΄ αρχήν από την αεροπορική εταιρία, που σε ταξιδεύει με μία πτήση κάθε μέρα από και προς Αθήνα. Απόλυτα σύγχρονη, με τη σφραγίδα έμπειρου προσωπικού και με πολυτέλεια από την άψογη business class έως την εξαιρετική economy, η Etihad δικαιολογεί γιατί κερδίζει το ένα μετά το άλλο διεθνές βραβείο τα τελευταία χρόνια.
Και, όταν θες να λέγεσαι ανερχόμενος ταξιδιωτικός προορισμός, τότε χρειάζεσαι έναν τέτοιο αερομεταφορέα. Η πτήση από Αθήνα σε προσγειώνει βράδυ στο Άμπου Ντάμπι. Παρ΄ όλα αυτά, καταλαβαίνεις ότι τα πάντα λάμπουν σε αυτή την πόλη από καθαριότητα. Το αεροδρόμιο – όπου υπάρχει από το δρόμο ξεχωριστή είσοδος και free luggage service για τους ταξιδιώτες της business class, μέχρι όλους τους δρόμους.
Η BMW, που περίμενε να με μεταφέρει στο ξενοδοχείο – complimentary service στο πακέτο διαμονής – σε ανεβάζει κατηγορία ταξιδιώτη. Τα πάντα, άλλωστε, εκεί σου δημιουργούν αυτό το αίσθημα, αφού η πολυτέλεια προσφέρεται απλόχερα, σε τιμές, που στην Ευρώπη φαντάζουν αδύνατες.
Στο Yas Island, 15 λεπτά από το αεροδρόμιο και 45 από το κέντρο της πόλης, υπάρχουν περί τα επτά ξενοδοχεία. Ένα, όμως, ξεχωρίζει: το Yas Viceroy. Περιβεβλημένο από ένα κέλυφος, που φωτίζεται εντυπωσιακά το βράδυ, χωρισμένο σε δύο κτίρια, τα οποία στεγάζουν τα 500 δωμάτιά του (το ένα με θεμέλια μέσα στη θάλασσα !), είναι κτισμένο στην κυριολεξία μέσα στην πίστα της Formula 1! 
Οι περισσότεροι χώροι και δωμάτια έχουν θέα σε κομμάτια της πίστας, όπου για μία εβδομάδα το Νοέμβριο – οπότε και διεξάγεται το grand prix – είναι το κέντρο του (μηχανοκίνητου) αθλητικού κόσμου παγκοσμίως.
Όλα στο Viceroy είναι απλόχερα δοσμένα στον πελάτη. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα απλά δωμάτια έχουν εμβαδόν 50 τετραγωνικά μέτρα, οι “χειρότερες” σουίτες, 100, με τηλεχειρισμό του φωτισμού και των κουρτινών, με εκπληκτικής σχεδίασης μπάνια, και με το πληρέστατο ίσως πακέτο tv entertainment, που έχω συναντήσει να προσφέρεται χωρίς επιπλέον χρέωση ! Και αυτή, είναι η προεδρική σουίτα. 400 τετραγωνικά μέτρα, σε δύο ορόφους, με την καλύτερη θέα στην πίστα, butler και chef – αφού διαθέτει δική της κουζίνα – φιλοξενεί χωρίς πρόβλημα αστέρες, όπως η Madonna, όταν επισκέπτεται το εμιράτο για συναυλίες.
Όσοι αμφιταλαντεύεστε για το αν θέλετε να δώσετε τα 4.000 ευρώ την ημέρα για να μείνετε εκεί, να ξέρετε πως διαθέτει και ιδιωτική πισίνα.
Οι υπόλοιποι, που θα επιλέξετε ένα απλούστερο δωμάτιο, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι. Έχετε στη διάθεσή σας επτά εστιατόρια (ιταλικό, αραβικό, ιαπωνικό, κινέζικο, ινδικό, μπουφέ και gourmet με τη θάλασσα να κυριαρχεί), από μία πισίνα στον τελευταίο όροφο κάθε κτιρίου και άψογο service από τους 500 υπαλλήλους, που απασχολεί το ξενοδοχείο. Κρατήστε την όρεξή σας για το Nautilus, το gourmet εστιατόριο του Yas Viceroy, όπου ο Craig συντονίζει έναν καλοκουρδισμένο μηχανισμό εξυπηρέτησης, τον οποίο συμπληρώνει με τις εμπνεύσεις της η – με αστέρια Michelin στην πλάτη της – chef, Jennie Lorenzo (ακόμα θυμάμαι το wagyu beef και τον black cod).

Αν, μάλιστα, δώσουν στα μέλη του concierge να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η θέση αυτή, τότε όλα θα είναι τέλεια στο Yas Viceroy. Όσο για την απόσταση από το κέντρο της πόλης, μη σας ανησυχεί. TAΞI υπάρχουν και θα σας μεταφέρουν με όχι περισσότερα από 15 ευρώ, ενώ και λεωφορεία περνούν συχνά, για να κάνετε τα ψώνια σας στα δύο μεγάλα mall (Abu Dhabi Mall, Marina Mall).
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Grand Mosque, το εντυπωσιακά μεγάλο τζαμί, καθώς και τις αγορές με χαλιά, χρυσό κλπ., όπου πραγματικά θα βρείτε ευκαιρίες, αρκεί να έχετε υπομονή για… παζάρι. Kαι, φυσικά, η έρημος είναι δική σας για βόλτες με jeep και για wake board στην άμμο, ενώ πρέπει να έχει ανοίξει και ένα τεράστιο waterpark.
Αν είστε λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το θεματικό πάρκο Ferrari World, η ίδια η πίστα της F-1, αλλά και αυτή των carts, θα σας εντυπωσιάσουν. Abu Dhabi : Άπλετη χλιδή, απλόχερα δοσμένη !
Θα ξαναπάω.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: