Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Το 44% των νέων δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό




Ιδιαίτερα ανησυχητικά για τη σεξουαλική ζωή των νέων είναι τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Πάτρας.


Σύμφωνα τα αποτελέσματα για την πρώτη ερωτική επαφή οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι είχαν την πρώτη σεξουαλική επαφή τους πριν από τα 17 χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι μετά τα 17. Πάντως υπήρξε και απάντηση στην ερώτηση για την πρώτη σεξουαλική επαφή, στα 12 μόλις χρόνια!

Επίσης εξαιρετικά ανησυχητικό είναι το στοιχείο σύμφωνα με το οποίο, μόνο το 56% χρησιμοποιεί πάντα προφυλακτικό.

Το 75 % των ερωτηθέντων, τρεις στους τέσσερις δηλαδή, δήλωσαν πως είχαν το πολύ δύο ερωτικούς συντρόφους σε διάστημα ενός χρόνου. Ένας στους τέσσερις είχε περισσότερους από δύο μέσα σε ενα χρόνο.

Περίπου εννέα στους δέκα δήλωσαν πως είχαν έστω έναν ερωτικό σύντροφο στη διάρκεια της ερωτικής τους ζωής. Κατά μέσο όρο ο συνολικός αριθμός των συντρόφων των νέων που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν εφτά ερωτικοί σύντροφοι.

Η τιμή αυτή επηρρεάζεται από τις ακραίες τιμές, οι οποίες δόθηκαν από άνδρες.
Οι μισοί εξ αυτών που έδωσαν απάντηση είχαν λιγότερους από τέσσερις ερωτικούς συντρόφους μέχρι σήμερα.

Στην έρευνα συμμετείχαν οι καθηγητές Ιωάννης Δετοράκης και Απόστολος Βανταράκηε και οι φοιτητές Α. Καψάλη, Α.Ι. Αλβέρτη, Χρ. Χ. Γεωργαντοπούλου, Μ.Δ. Γκόλφη και Ε.Γ. Ζούζουλα. Το δείγμα αποτελείτο από 625 άτομα του νομού Αχαϊας, η επιλογή των οποίων έγινε τυχαία.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: