Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Οι περιπέτειες του Μπεν Αφλεκ στο Ιράν

Οι περιπέτειες του Μπεν Αφλεκ στο Ιράν

Με τον έξυπνο συνδυασμό μιας αληθινής ιστορίας και μιας φανταστικής περιπέτειας, και με συμπαραγωγό τον Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Μπεν Αφλεκ ετοιμάζεται να γιορτάσει την επιτυχία στο νέο κινηματογραφικό του εγχείρημα.


Η ταινία «Argo», η οποία έκλεψε την παράσταση στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και των Καννών, ενώ στο Φεστιβάλ του Τορόντο απέσπασε δεκαπεντάλεπτο χειροκρότημα από το κοινό, βρίσκει τον δημοφιλή ηθοποιό σε ρόλο πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη και παραγωγού.

Ο Αφλεκ υποδύεται έναν πράκτορα της CIA που προσπαθεί να δώσει λύση στην κατάσταση ομηρίας που είχε δημιουργηθεί τον Νοέμβριο του 1979 στην Τεχεράνη.

Ηταν την περίοδο της μεγάλης επανάστασης στο Ιράν όταν μια ομάδα φοιτητών επιτέθηκε στην αμερικανική πρεσβεία και κράτησε πενήντα δύο ομήρους.

Τότε έξι Βορειοαμερικανοί είχαν αναζητήσει καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν να εντοπιστούν και να σκοτωθούν ανά πάσα στιγμή.

«Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας στο πλαίσιο μιας αληθινής ιστορίας» εξήγησε ο Αφλεκ, αφού ό,τι γίνεται από αυτό το σημείο της ιστορίας και μετά δεν βασίζεται στην πραγματικότητα.

Ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν πράκτορα της CIA που επινοεί ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο σωτηρίας των έξι Βορειοαμερικανών, παρέχοντάς τους ψεύτικα διαβατήρια και πείθοντας τις αρχές ότι είναι ηθοποιοί, τεχνικοί και οπερατέρ που εργάζονται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας.

«Πάντα ήθελα να γυρίσω μια σοβαρή ταινία, που να σηματοδοτεί κάτι για τις σχέσεις ΗΠΑ - Καναδά - Ιράν» είπε ο Αφλεκ.

«Ελπίζω ότι πολλοί Αμερικανοί πολίτες θα αναρωτηθούν βαθύτερα για τον ρόλο της Αμερικής στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και για τις σχέσεις με το Ιράν. Στην ταινία δεν χρησιμοποιούνται όπλα, δεν υπάρχει βία. Γυρίσαμε τις περισσότερες σκηνές στην Τουρκία. Μια μέρα, μια γυναίκα με βέλο είπε σε έναν από τους ηθοποιούς μια χαρακτηριστική φράση: “Μη φοβάστε εμένα, αλλά εσάς”».



ΠΗΓΗ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: