Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η Σαρλίζ Θερόν έτοιμη να πάει στον πόλεμο


Αναλαμβάνει ως παραγωγός και πιθανόν και ως πρωταγωνίστρια μια ταινία για τη ζωή της ιδεαλίστριας δημοσιογράφου Μαρί Κόλβιν


Η Σαρλίζ Θερόν γυρίζει αυτήν την περίοδο το «Fury Road», αλλά το μυαλό της είναι ήδη σε επόμενο ρόλο, που θα μπορούσε να είναι και οσκαρικός. Το άρθρο του Vanity Fair για την πρόσφατα χαμένη ηρωική δημοσιογράφο Μαρί Κόλβιν, που άφησε την τελευταία της πνοή το Φεβρουάριο στη Συρία, είναι μέσα στις επιλογές της Νοτιοαφρικανής πρωταγωνίστριας που θα αναλάβει την παραγωγή μιας ταινίας βασισμένης στο «Private War», όπως τιτλοφορείται το άρθρο του περιοδικού.
Η Κόλβιν υπήρξε επί χρόνια πολεμική ανταποκρίτρια των Sunday Times του Λονδίνου, με ειδικότητα στη Μέση Ανατολή, γράφοντας ιστορία όχι μόνο με την πένα της αλλά και με την τολμηρή της παρουσία σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, όπου σημειωνόταν πολεμική σύρραξη. Από το Κόσοβο, τη Σιέρα Λεόνε, τη Ζιμπάμπουε, τη Λιβύη (είχε άλλωστε πάρει αποκλειστική συνέντευξη το 1986 από τον συνταγματάρχη Γκαντάφι αμέσως μετά το βομβαρδισμό της χώρας του από τους Αμερικανούς), ενώ το 2011 κάλυπτε την «αραβική άνοιξη».
Η ρεπόρτερ-σταυροφόρος κέρδισε το σεβασμό όλων όταν το 1999 στο πολύπαθο ανατολικό Τιμόρ συνέβαλε στη διάσωση 1500 γυναικών και παιδιών αρνούμενη να εγκαταλείψει το πολιορκημένο στρατόπεδό τους, μεταδίδοντας συνεχώς τα τεκταινόμενα μέχρι την ολική εκκένωσή του.
Η Κόλβιν βραβείο για τα ρεπορτάζ της από την Τσετσενία, όπου περικυκλωμένη από ρωσικά πυρά, πέρασε στη Γεωργία μέσω των παγωμένων βουνών. Τέσσερις ημέρες επικίνδυνης πεζοπορίας αργότερα, συνειδητοποίησε ότι είχε αποκλειστεί. Συνάδελφοί της κατάλαβαν ότι βρισκόταν σε κίνδυνο και ειδοποίησαν την αμερικανική πρεσβεία στην Τιφλίδα η οποία έστειλε ελικόπτερο να την περιμαζέψει.
Η ίδια είχε χάσει το μάτι της το 2001 από θραύσματα οβίδας στη Σρι Λάνκα και βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 56 χρόνων στην αιματοκυλισμένη Συρία πριν από λίγους μήνες όταν το αυτοσχέδιο κέντρο ενημέρωσης, που είχαν στήσει ανταποκριτές των διεθνών μέσων στην περιοχή Χομς βομβαρδίστηκε. Από τα συντρίμμια του κτιρίου ανασύρθηκε νεκρός και ο 28χρονος Γάλλος φωτογράφος Ρεμί Οσλίκ. Στο τελευταίο της συγκλονιστικό ρεπορτάζ που έκανε το γύρο του κόσμου περιέγραφε με φρικιαστικές εικόνες το θάνατο ενός μωρού στους βομβαρδισμούς.
Ακόμα η πρωταγωνίστρια του «Προμηθέα» και της «Χιονάτης» δεν έχει επίσημα συνδέσει το όνομά της με το ρόλο, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι το πρότζεκτ δεν την ενδιαφέρει μόνο από τη θέση του παραγωγού.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: