Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

"Σκεφτείτε σαν ψηλές" και άλλες συμβουλές για τέλεια στάση


Το σώμα δεν αρκεί να είναι καλίγραμμο. Πρέπει και να το δείχνει. Το "Etiquette for Girls" έχει τις λεπτομέρειες.



Η κυριότερη διαφορά ανάμεσα στα μοντέλα και τις αληθινές γυναίκες δεν είναι τα γονίδιά τους. Καλά, αυτή είναι, αλλά πιο σημαντικός είναι ο τρόπος που βιώνει κάθε μία το ρόλο της. Για παράδειγμα, έχετε δει ποτέ μοντέλο να περπατάει σκυφτό; Φαντάζεστε ένα μανεκέν σε πασαρέλα να καμπουριάζει άτσαλα και να περπατάει σαν οικοδόμος;

Με αυτά τα επιχειρήματα θέλουμε να σας πείσουμε ότι ο τρόπος που στήνουμε το σώμα μας είναι τόσο σημαντικός όσο και το ίδιο το σώμα μας. Γιατί η περήφανη στάση του σώματος είναι η καινούργια αξία της ομορφιάς. «Σκεφτείτε σαν ψηλές» συμβουλεύει το Etiquette for Girls (από το amazon) που έχει γίνει ανάρπαστο. «Η σωστή στάση θα σας κάνει να δείχνετε πιο ψηλή, πιο αδύνατη, πιο δυνατή και θα σας δώσει τον αέρα της αυτοπεποίθησης. Θα ενισχύσει την παρουσία σας στο χώρο».

H αιτία και το αποτέλεσμα της αυτοπεποίθησης
Η ανάγκη να ορθώσουμε το παράστημά μας είναι κάτι παραπάνω από ένα σημάδι των καιρών. Στην πραγματικότητα είναι μέρος του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας. Μάλιστα, οι γκουρού της εναλλακτικής ιατρικής θεωρούν τη στάση της πλάτης άμεσα συνυφασμένη με τον ψυχισμό. Σύμφωνα με τη Μέρι Μποντ, καθηγήτρια κίνησης στο Εθνικό Ολιστικό Ινστιτούτου των ΗΠΑ και συγγραφέα του βιβλίου The New Rules of Posture, «οι άνθρωποι που κατανοούν και σέβονται το σώμα τους έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν τη ζωή με ανοιχτό μυαλό και καλή διάθεση. Ο τρόπος που κατοικούμε μέσα στο σώμα μας επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και συμπεριφερόμαστε στους άλλους».

Ενώ λοιπόν στα παιδικά μας χρόνια έχουμε μία ευθυτενή στάση, καθώς μεγαλώνουμε «παίρνουμε κλίση», αρχίζουμε δηλαδή σιγά σιγά να χάνουμε το παράστημά μας και να γέρνουμε. «Η όμορφη στάση της πλάτης θεωρείται ένδειξη φρεσκάδας και υγείας» τονίζει η Μέρι Μποντ. «Μαζί με την ηλικία και τα χρόνια, το σώμα μας φορτίζεται με διάφορους τραυματισμούς, τόσο μυϊκούς όσο και συναισθηματικούς. Σαν αντίδραση, συνήθως χωρίς να το καταλαβαίνουμε, σφίγγουμε τους μυς για να προστατευτούμε από τον πόνο ή για να προφυλαχτούμε από κάποιον αιωρούμενο κίνδυνο. Συχνά μάλιστα διατηρούμε το σφίξιμο για πολύ καιρό μετά την εξάλειψη της απειλής. Με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνουμε την πλάτη και αλλοιώνουμε τη στάση του σώματος».

Είναι αλήθεια. Αναλογιστείτε τον εαυτό σας και θυμηθείτε τα προσχολικά χρόνια και την ίσια πλάτη που είχατε τότε. «Τα παιδιά έχουν σωστή στάση μέχρι την ηλικία που πηγαίνουν σχολείο. Τότε αρχίζουν να περνούν πολλές ώρες στην καρέκλα και να υιοθετούν τις συνήθειες των μεγάλων. Το καλό είναι πως όσο πιο δραστήρια είναι, ιδιαίτερα σε ασχολίες όπως το μπαλέτο και η κολύμβηση, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουν ίσια πλάτη στο υπόλοιπο της ζωής τους. Για να καταλάβουμε πώς η σύγχρονη ζωή επηρεάζει τη στάση του σώματος, αρκεί να σκεφτούμε ότι στις πιο πρωτόγονες κοινωνίες, εκεί όπου οι άνθρωποι κινούνται όλη μέρα, κάθονται στο χώμα και δεν έχουν καρέκλες, τα προβλήματα με την πλάτη είναι άγνωστα».




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: