Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η νέα χιτσκοκική ξανθιά του Χόλιγουντ είναι η Σιένα Μίλερ



Σοφιστικέ, παγερή, μυστηριώδης, ξανθιά, με κατακόκκινα νύχια και χείλη. Η τέλεια ενσάρκωση της χιτσκοκικής ηρωίδας. Η Σιένα Μίλερ, η οποία της έδωσε την άδεια και την ευχή της στο σπίτι της (μια έκταση 80 εκταρίων που λειτουργεί ως καταφύγιο για άγρια ζώα) στην Νεβάδα.
«Ήταν σημαντικό για μένα να συναντηθούμε, ήθελα να της εξηγήσω μερικά πράγματα για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα μου, δεν ήθελα να με «παίξει» ως θύμα. Ο Χίτσκοκ μου έκανε την ζωή κόλαση, αληθινή κόλαση, αλλά ξέφυγα. Υπήρξα μια δυναμική νέα γυναίκα, με έντονη προσωπικότητα» λέει η ίδια.

Ο σκηνοθέτης κρυφάκουγε τις τηλεφωνικές συνομιλίες της Χέντρεν και της υπαγόρευε πώς να ντυθεί ακόμη και εκτός γυρισμάτων. Τρόμος –κυριολεκτικά- συνώνυμο με το άκουσμα του ονόματος Χίτσκοκ. για τις πρωταγωνίστριες του. Ιδού δέκα λεπτομέρειες για την Τίπι Χέντρεν που ίσως αγνοείτε:

1. Υπήρξε μοντέλο για ένδεκα χρόνια πριν την ανακαλύψει ο μέντορας του τρόμου

2. Ο Χίτσκοκ την πρόσεξε σε διαφημιστικό για αναψυκτικό διαίτης και έπαθε εμμονή με την Χέντρεν. Έψαχνε για μια ηθοποιό με το σοφιστικέ και ψυχρό σεξ απίλ της Γκρέις Κέλι, της ηρωίδας τριών ταινιών του

3. Την κάλεσε για συνέντευξη Παρασκευή και 13. Συναντήθηκαν με τον Χίτσκοκ σε εστιατόριο και της έδωσε ένα όμορφο πακέτο από κοσμηματοπωλείο του Σαν Φρανσίσκο. Μόλις το άνοιξε αντίκρισε μια χρυσή καρφίτσα με πέρλες και ένα πουλί.

4. Την σκηνοθέτησε στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο, στην ταινία Τα Πουλιά

5. Για την τελευταία σκηνή στην κρεβατοκάμαρα η πρωταγωνίστρια πίστευε ότι θα χρησιμοποιηθούν μηχανικά πουλιά. Άντεξε πέντε μέρες γυρισμάτων με ζωντανά κοράκια, γλάρους και κακαράξες (της έκανε την χάρη να κλείσει τα ράμφη τους με πλαστική ταινία)

6. Την ανάγκασε να τρέχει πάνω σε διάδρομο μαζί με τα παιδιά. Της φαινόταν τρομερά επικίνδυνο επειδή σε περίπτωση που γλιστρούσε κάποιο παιδί θα έπεφταν όλοι σαν ντόμινο

7. Ο τηλεφωνικός θάλαμος έσπασε πάνω της και γέμισε γυαλιά το φόρεμα της στην σκηνή που ο ψεύτικος γλάρος έπεσε πάνω του

8. Ο Γκάρι Γκραντ σε επίσκεψη του στο σετ γυρισμάτων της είπε «Είσαι η πιο γενναία κυρία που γνώρισα ποτέ»

9. Οι σκηνοθέτες που ήθελαν να συνεργαστούν μαζί της έπρεπε αν ζητήσουν την άδεια του Χίτσκοκ που φυσικά αρνιόταν οποιαδήποτε παραχώρηση.

10. Ισχυρίζεται ότι αρνήθηκε να συσχετιστεί ερωτικά με το σκηνοθέτη κι αυτός σαμπόταρε την κινηματογραφική καριέρα της


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: