Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Νέος πρόεδρος της Γαλλίας ορκίστηκε ο Φρανσουά Ολάντ

Ο Νικολά Σαρκοζί υποδέχεται τον Φρανσουά Ολάντ


Ο Φρανσουά Ολάντ εγινε ο έβδομος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντα του προέδρου και γίνεται ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος που περνά το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων σε διάστημα 17 ετών.






Η μεταβίβαση της εξουσίας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο προεδρικό γραφείο, όπου ο Νικολά Σαρκοζί θα παραδώσει στον νέο πρόεδρο τις διαδικασίες που συνδέονται με την αποτρεπτική πυρηνική δύναμη της Γαλλίας. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με 21 κανονιοβολισμούς.





Ο Φρανσουά Ολάντ, μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του σήμερα το πρωί, μετά το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινώσει το όνομα του πρωθυπουργού της κυβέρνησής του.



Επικρατέστερος για αυτό το αξίωμα θεωρείται από τον γαλλικό Τύπο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Μαρκ Ερό, στενός συνεργάτης του Ολάντ.

«Ναι, πιστεύω ότι θα ανακοινωθεί σύντομα. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με τον Τύπο, και παραμένει μεγάλο φαβορί» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ο πρόεδρος της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών και φίλος του εκλεγμένου προέδρου, Ζαν-Πιερ Ζουγέ.



Στις 11.40 (ώρα Ελλάδας) αποχώρησε από το προεδρικό γραφείο ο Νικολά Σαρκοζί, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Κάρλα Μπρούνι, καθώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της ορκωμοσίας.



Το χρονικό της τελετής

08.13 Ο Φρανσουά Ολάντ φθάνει στα σκαλιά του μεγάρου, όπου τον υποδέχτηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Στη συνέχεια τον συνόδευσε σε μία αίθουσα κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να τον ενημέρωσει για τους μυστικούς κώδικες των πυρηνικών όπλων της Γαλλίας και άλλα μυστικά αρχεία. 

08.18 Περισσότεροι από 400 καλεσμένοι περιμένουν να ξεκινήσει η τελετή ορκωμοσίας.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: