Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Aπόδραση στο γραφικό Ελατοχώρι (pics)


Aπόδραση στο γραφικό Ελατοχώρι
Στο νομό Πιερίας βρίσκεται το Ελατοχώρι. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τόπος επίσκεψης πολλών τουριστών της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο.


Ένας νέος χειμερινός προορισμός που είχα την τύχη να επισκεφτώ, δυστυχώς μόνο για ένα σαββατοκύριακο. Δύο ολόκληρες μέρες απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης σε ένα πανέμορφο, γραφικό ορεινό χωριό σε υψόμετρο 850μ.

Το Ελατοχώρι αποτελείται από δύο οικισμούς, τον παραδοσιακό οικισμό, Παλιό Ελατοχώρι ή Σκουτέρνα και τον Νέο οικισμό. Είναι ένα χωρίο με 700 κατοίκους, φιλόξενους και χαμογελαστούς.

Την πρωινή μου βόλτα έκανα στην πλακόστρωτη πλατεία του Νέου οικισμού δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την οποία περιβάλλουν γραφικά καφενεδάκια, ταβέρνες, το Δημοτικό Σχολείο και το Μεγάλο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, με το Λαογραφικό Μουσείο.

Aπόδραση στο γραφικό Ελατοχώρι

Aπόδραση στο γραφικό Ελατοχώρι

Aπόδραση στο γραφικό Ελατοχώρι

Aπόδραση στο γραφικό Ελατοχώρι

Aπόδραση στο γραφικό Ελατοχώρι

Aπόδραση στο γραφικό Ελατοχώρι

Φυσικά κατά την παραμονή μου στο χωριό, επισκέφθηκα την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο παλιό Ελατοχώρι, σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του χωριού. Η εκκλησία χτίστηκε το 1779 και είναι το μοναδικό οίκημα που σώθηκε, όταν όλο το χωριό κάηκε από του Γερμανούς στις 27 Ιανουαρίου του 1944.

Εντύπωση μου έκανε επίσης το Αρχαίο με τους τεράστιους λαξευτούς ογκόλιθους και κίονες, που αναρωτιέται κανείς πως μεταφέρθηκαν στο σημείο αυτό εκείνα τα χρόνια. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο ακόμη και από τους ντόπιους της περιοχής.

Ένας από τους βασικούς λόγους που πήγα στο Ελατοχώρι ήταν το χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται στην ΒΑ πλευρά των Πιερίων, στη θέση «Παπα-Χωράφι», σε υψόμετρο 1410μ. Η διαδρομή προς αυτό μου πρόσφερε εικόνες μοναδικής ομορφιάς και θέας. Δεν υστερεί σε τίποτα από τα γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, μιας και διαθέτει 5 πίστες, σύγχρονο σαλέ, καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού και μόνιμο γιατρό.

Αν το χειμερινό σκι δεν σας ευχαριστεί, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδηλασία και …πολύ καλό φαγητό για τους λάτρεις της κουζίνας.
Υπάρχουν ταβερνάκια και εστιατόρια, ακριβώς τόσα όσα χρειάζονται για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται το «Πέτρινο». Στην κυριολεξία μέσα στο δάσος. Σούβλες, ψητά, σούπες & φασολάδα, συνοδευόμενα από άφθονο κρασί και τσίπουρο, μας έκαναν να φύγουμε στην Αθήνα με τρία κιλά παραπάνω απ΄όσα είχαμε όταν πήγαμε!.

Όσο για τη διαμονή, έμεινα στο ξενοδοχεικό συγκρότημα «Πιερίων Μούσες». Χτισμένο με το μεράκι δύο φυσιολατρών παρέχει τις ανέσεις και το πιο ακριβού ξενοδοχείου της Αθήνας. Σουίτες με τζάκι ή χωρίς, πισίνα, spa, σάουνα και μασάζ, είναι μερικές από τις παροχές του.

Αν κάποιος βρεθεί στη Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να παραλείψει να πάει στο Ελατοχώρι. Απέχει 95χλμ από την πόλη και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο από την Κατερίνη.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: