Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ALBION: ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ


Η χειμερινή εκδοχή του εστιατορίου, που το καλοκαίρι έκανε ξανά γνωστή την οδό Ομήρου, παίζει δυνατά με εξαιρετική κουζίνα, ultra chic κοινό και look urban chalet.


Ο ΧΩΡΟΣ: Ατμοσφαιρικό, ζεστό, αυστριακών προδιαγραφών chalet. Με την ξύλινη ψηλή οροφή, το κλασικό τζάκι, τις βαριές κουρτίνες στα παράθυρα και τα παραδοσιακά κέρατα ταράνδου. Σκούρο ξύλο παντού, ένα μεγάλο μπαρ που διατρέχει ολόκληρη την αριστερή πλευρά του χώρου (που κάτι μου λέει ότι θα είναι πολύ δημοφιλές από νωρίς το απόγευμα) και τα τραπέζια του εστιατορίου στα αριστερά.

Ο ΚΟΣΜΟΣ: Οι πιο gourmet από τους opinion leaders της πόλης, τα πιο βόρεια από τα βόρεια προάστια της πόλης, τα previous, τα now και τα next top models, η σκεπτόμενη τηλεόραση, οι επώνυμες κόρες της πόλης με τους φρέσκους συζύγους τους και ένα πλήθος κοριτσιών με γούνινα γιλέκα (μάλλον λόγω του concept «chalet») και αγοριών με φούτερ Dsquared². Ναι, feels like old fashioned Κολωνάκι. Με την καλή έννοια.

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ: Από τις σαλάτες δοκιμάσαμε την πράσινη με την γκοργκοντζόλα, τα καραμελωμένα καρύδια και τα μοσχαρίσια φιλετάκια, ενώ από τα πρώτα πήραμε την ψητή μελιτζάνα με τη μοτσαρέλα και το πέστο. Η σαλάτα ήταν κάτι περισσότερο από εξαιρετική, με τα καραμελωμένα καρύδια να έχουν μια τόσο γλυκιά και εξισορροπητική για το σύνολο γεύση, που σήμερα ακόμα, δύο ημέρες μετά, δεν λέει να φύγει από το μυαλό μου.
Η ψητή μελιτζάνα ήταν πιο αναμενόμενο πιάτο, ωστόσο άψογα εκτελεσμένο. Από τα κυρίως δοκιμάσαμε την ταλιάτα με τη ρόκα, τα ντοματίνια και την παρμεζάνα και το ψαρονέφρι με τον πουρέ σελινόριζας και τα κομματάκια πανσέτας. Έχω καταλήξει πως η ταλιάτα θα είναι για το 2012 ό,τι ήταν το black cod για το 2011, το αδιαμφισβήτητο πιάτο της χρονιάς. Και μπορεί κάθε εστιατόριο αξιώσεων να την έχει στο μενού του, η εκδοχή που δοκίμασα όμως στο Albion μπαίνει άνετα στο top 3. Αν η παρμεζάνα ήταν λίγο πιο λεπτή, χτυπούσε άνετα την πρώτη θέση. Το ψαρονέφρι από την άλλη, βυθισμένο στο βελούδινο πουρέ σελινόριζας, μπορώ να πω ότι ήταν σαφώς μια πιο chalet επιλογή. 100% χειμωνιάτικο, full bodied πιάτο.
Κλείσαμε με ένα καλτσόνε με σοκολάτα και μασκαρπόνε, νομίζω το πιο «παιδικό» και γι' αυτό και το πιο νόστιμο γλυκό που έχω δοκιμάσει καιρό τώρα.

ALBION: ΟΜΗΡΟΥ 6, Ν. ΨΥΧΙΚΟ, ΤΗΛ.: 210 6740710.

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/8/12, 8:46 μ.μ.

    Δυστυχώς δεν θα έχω την ίδια άποψη...Μέτριο φαγητό, όχι ιδιαίτερος ο χώρος και πολύ δήθεν...Καλύτερα το πραγματικό Κολωνάκι παρά η αντιγραφή-Ψυχικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή