Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο Terry Richardson είναι ο πιο τυχερός ανώμαλος στον κόσμο



Σκουπίδι ή διάνοια; Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ιστορία. Το μόνο δεν χωράει αμφισβήτηση είναι ότι όταν βλέπεις μια φωτογραφία του, με την σεξουαλική διαστροφή να εμποτίζει κάθε πόρο της, είναι αδύνατον να την μπερδέψεις με κάποιου άλλου
. Και αυτό είναι ένδειξη ότι κάτι διαχρονικό τρέχει με την πάρτη του.
Ο βέρος Νεοϋορκέζος (παρόλο που, όπως λέει ο ίδιος, Όποιος με γνωρίζει για πρώτη φορά νομίζει ότι είμαι Βρετανός και gay’) γιος ενός διάσημου –σχιζοφρενή και ναρκομανή- φωτογράφου μόδας, άφησε στα 27 του την κιθάρα του ( σ.σ. ήταν μέλος punk συγκροτήματος) και έπιασε την φωτογραφική μηχανή.

Προσφορά Everest €2
Τώρα μπορείς να πιείς τον καφέ σου με το συνοδευτικό που θέλεις με €2!
facebook.com/everest.gr

Σκουπίδι ή διάνοια; Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ιστορία.  Το μόνο δεν χωράει αμφισβήτηση είναι ότι όταν βλέπεις μια φωτογραφία του, με την σεξουαλική διαστροφή να εμποτίζει κάθε πόρο της, είναι αδύνατον να την μπερδέψεις με κάποιου άλλου. Και αυτό είναι ένδειξη ότι κάτι διαχρονικό τρέχει με την πάρτη του.
Ο βέρος Νεοϋορκέζος (παρόλο που, όπως λέει ο ίδιος, Όποιος με γνωρίζει για πρώτη φορά νομίζει ότι είμαι Βρετανός και gay’) γιος ενός διάσημου –σχιζοφρενή και ναρκομανή- φωτογράφου μόδας, άφησε στα 27 του την κιθάρα του ( σ.σ. ήταν μέλος punk συγκροτήματος) και έπιασε την φωτογραφική μηχανή.
Το αποτέλεσμα ήταν η – σχεδόν κατά λάθος- δημιουργία ενός lo fi snapshot chic στιλ που σε φτιάχνει, σε σοκάρει και σε αηδιάζει. Μερικές φορές και τα τρια ταυτόχρονα. Ο ίδιος βλέπει τον εαυτό του ως διάδοχο του Helmut Newton και του Andy Warhol.
Ο απλός θνητός εντοπίζει απλά ένα βαθιά διαταραγμένο (με την καλή και την κακή έννοια) αρτίστα που έχει ψύχωσή με το –μεγάλο- πέος του. Το φωτογραφίζει όσο πιο συχνά μπορεί.
Η ζητάει από τα μοντέλα να το κάνουν. Και γενικά να το ‘περιποιηθούν’. Εκείνες, ναρκομανείς πόρνες που μαζεύει από το δρόμο ή έμπειρες Βραζιλιάνες τραβεστί.
1 of 17
 
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σεξ κάνει μόλις τα τελευταία χρόνια ‘Πριν από αυτό προτιμούσα να πίνω και να παίρνω ναρκωτικά, παρά να κάνω σεξ. Μόλις καθάρισα συνειδητοποίησα πόσο εκπληκτικό είναι. Οπότε και εθίστικα σε αυτό’.
Η αλήθεια είναι ότι ο Terry είναι στην φάση όπου πρέπει να αλλάξει ή να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να ξεπεραστεί από την πραγματικότητα. Πλέον είναι το κατεστημένο.
Καθώς και το αντικείμενο στοιβάδων από κατηγορίες από μοντέλα, όπως την Rie Rasmussen που δήλωσε ότι ‘Παίρνει κορίτσια που είναι αθώα, τις πείθει να βγάλουν τα ρούχα τους και μετά τους βγάζει φωτογραφίες για τις οποίες θα ντρέπονται για την υπόλοιπη ζωή τους’.
 
Όπως π.χ. την 19χρονη Jamie Peck που δήλωσε ότι την παρακάλεσε να βγάλει το ταμπόν της και να του το δώσει για να παίξει , στην συνέχεια γδύθηκε και της ζήτησε να τον αυνανίσει, προσθέτοντας ‘ Αν με κάνεις να τελειώσω, θα σου βάλω Α’.
Η την πρώην βοηθό του, μια βαθύπλουτη φοιτήτρια ΜΜΕ από το NYU, μέρος των καθηκόντων της οποίας ήταν να του κάνει στοματικό δίπλα στον κάδο σκουπιδιών, ενώ φορούσε μια διαμαντένια τιάρα που έγραφε τσούλα.
Ο ίδιος ποτέ δεν σχολίασε καμία κατηγορία, ανεβάζοντας απλά ως απάντηση μια φωτό της ανάπηρης μάνας του (πρώην γκόμενας του Keith Richards) που κρατάει περήφανα ένα βιβλίο του.
Άλλωστε, δεν χρειάζεται. Πολύ πριν ξεκινήσουν όλα αυτά, το 2004, είχε δηλώσει σχετικά με το τι χρειάζεται για να πετύχεις στο modeling ‘Δεν έχει σημασία ποιόν ξέρεις, αλλά σε ποιόν κάνεις στοματικό. Δεν είναι τυχαίο ότι έχω μια τρύπα σε όλα τα jeans μου’.
Ουσιαστικά κανείς δεν δίνει δεκάρα τι πραγματικά συμβαίνει στο studio του, παρά μόνο κάποιες μανάδες που δεν επιτρέπουν στις κόρες του να τον πλησιάσουν.
Όσον αφορά εκείνον, περνάει την μέρα του φωτογραφίζοντας π.χ. τον Obama και τις νύχτες κάπου στο East Side μαζί με την νέα κολλητή του Lady Gaga, για χάρη της οποίας φωτογράφισε ένα ολόκληρο λεύκωμα.
 
Αυτό που ξεχνάνε όλοι οι επικριτές του, είναι ότι εκείνος ποτέ δεν έκρυψε τα σοβαρά προβλήματα που έχει. Πηγαίνει σε ψυχανάλυση από όταν ήταν 9 ετών (λόγω βίαιας συμπεριφοράς), έχει μόρφωση 1ης γυμνασίου, είδε την καλλονή μάνα του να μένει ανάπηρη στα 11 του και αναγκάστηκε να την φροντίζει (καπνίζοντας παράλληλα κιλά φούντας).
Ενώ ο πατέρας του από top φωτογράφος (συμμαθητής και φίλος του Andy Warhol) κατέληξε να είναι άστεγος για χρόνια στους δρόμους του L.A., ενώ αργότερα τον προσέλαβε ένας παππούς δισεκατομμυριούχος για να φωτογραφίζει τις ανήλικες πόρνες που έφερνε στην έπαυλή του.
Όπως έχει πει ‘Έχω κληρονομήσει όλη την σχιζοφρένεια, την κατάθλιψη και τις ψυχώσεις από εκείνον. Μαζί με ένα Ναπολεόντειο σύμπλεγμα’.
 
Βέβαια, είχε και τα τυχερά του. Έμαθε να παίζει κιθάρα στα γόνατα του Jimi Hendrix και να κάνει ιππασία με τον Kris Kristoferson (γκόμενοι και οι δυο της μάνας του), κάπνισε για πρώτη φορά χόρτο στα 10 του, μαζί με τον Robert Downey Jr. με τον οποίο ήταν γείτονες στο Woodstock και έκανε για πρώτη φορά σεξ στα 11 του, όταν –κατά την διάρκεια διακοπών στην Ταιτή- ο πατέρας του τον έβαλε σε ένα δωμάτιο μαζί με δυο 18χρονα μοντέλα.
Κατά την γνώμη μου, η ουσία της ύπαρξης του συνοψίζεται σε αυτό που του είπε η Anjelica Huston (αυτή για την οποία, στα 17 της, εγκατάλειψε ο πατέρας του την μητέρα του και την οποία θεωρεί δεύτερη μαμά)
 ‘ Θεέ μου, οι γονείς σου είναι τόσο κατεστραμμένοι που μου κάνει εντύπωση που έχεις βγει τόσο φυσιολογικός’.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: