Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Λεχματζούν

Lexmatzoun
Τρώγονται ζεστά και είναι τέλεια.

Εκτέλεση


Βάζουμε το κιμά στο ξύλο κοπής. Προσθέτουμε το κρεμμύδι την ντομάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και με το μαχαίρι μας κόβουμε τα υλικά ξανά και ξανά (το μείγμα απλώνεται με το κόψιμο, το μαζεύουμε με το μαχαίρι και συνεχίζουμε).

Στο τέλος το μείγμα θα έχει γίνει σαν να ζυμώθηκε και θα έχει αλλάξει χρώμα. Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσαμε να αφήσουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο σκεπασμένο.
Απλώνουμε σε λαμαρίνες τις πίτες. Βάζουμε σε κάθε πίτα από λίγη γέμιση κιμά και την απλώνουμε με τα δάχτυλα σε πολύ λεπτή στρώση. Προσέχουμε να αφήσουμε κενό το χείλος της πίτας από την γέμιση.

Ψήνουμε τα λεχματζούν σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 -220 C για περίπου 15΄ μέχρι να ροδίσουν καλά οι πίτες. Καίμε το βούτυρο σε τηγάνι και μόλις τα βγάζουμε από το φούρνο περιχύνουμε τα λεχματζούν με το καυτό βούτυρο. Αν θέλουμε στύβουμε λίγο λεμόνι. Σερβίρουμε.

Οι συμβουλές μου:
Προσέχουμε να κόψουμε και να ανακατέψουμε πολύ καλά με το μαχαίρι το μείγμα ώσπου να μην ξεχωρίζονται τα υλικά. Προσέχουμε να απλώσουμε τον κιμά σε πολύ λεπτή στρώση.

Εάν μας αρέσει η πίτα για σουβλάκι θέλουμε επιπλέον 5΄ ψήσιμο για να ροδίσει.

Εάν χρησιμοποιήσουμε τις μικρές ατομικές αραβικές πίτες, μόλις ροδίσουν οι πίτες τις βγάζουμε από τον φούρνο.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Πηγη

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: