Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Crepes Suzette


Είναι μια κλασική γαλλική συνταγή με άρωμα και έντονη γεύση πορτοκάλι. Γέμιση μαρμελάδας και μια φίνα σος βουτύρου και λικέρ πορτοκάλι που ανάβει στο τηγάνι...

Θερμίδες 138
Συστατικά
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 του φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
Για τη γέμιση: Μαρμελάδα πορτοκάλι
5 κ.σ. βούτυρο
1 και 1/4 του φλιτζανιού λικέρ πορτοκάλι

Τρόπος μαγειρέματος
1
Ανακάτεψε το αλεύρι με τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο στο μίξερ να γίνουν ομοιόμορφα
2
Άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί σκεπασμένη
3
Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και χτύπησε ξανά πριν ψήσεις τις κρέπες
4
Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και βουτύρωσε ελαφρά
5
Αφού κάψει καλά πρόσθεσε 1/4 του φλιτζανιού από τη ζύμη για κάθε κρέπα, περιστρέφοντας το τηγάνι ώστε να σκεπαστεί ομοιόμορφα με ζύμη
6
Ψήσε 1 με 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά να πάρει ελαφρύ χρώμα και γύρισέ την από την ανάποδη για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη
7
Στρώσε μία, μία τις κρέπες χωρισμένες με λαδόκολλα μεταξύ τους
8
Άπλωσε σε κάθε κρέπα τη μαρμελάδα και δίπλωσε στη μέση
9
Λίωσε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε 2-2 τις κρέπες με τη γέμοση να ψηθούν για 2 λεπτά. Γύρισε από την ανάποδη και ψήσε για 1 λεπτό ακόμη
10
Ράντισε τις κρέπες με 2 κ.σ. από το λικέρ και κατέβασε από τη φωτιά. Άναψε το λικές με ένα σπίρτο και ανακίνησε το τηγάνι μέχρι να πέσει και πάλι η φωτιά
11
Συνέχισε τη διαδικασία βγάζοντας τις κρέπες σε ζεστό πιάτο να παραμείνουν χλιαρές. Σέρβιρε με τη σος του λικέρ που έχει μείνει στο τηγανάκι

Πηγή: tlife.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: