Είναι μια κλασική γαλλική συνταγή με άρωμα και έντονη γεύση πορτοκάλι. Γέμιση μαρμελάδας και μια φίνα σος βουτύρου και λικέρ πορτοκάλι που ανάβει στο τηγάνι...
Θερμίδες 138
Συστατικά
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 του φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
Για τη γέμιση: Μαρμελάδα πορτοκάλι
5 κ.σ. βούτυρο
1 και 1/4 του φλιτζανιού λικέρ πορτοκάλι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ανακάτεψε το αλεύρι με τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο στο μίξερ να γίνουν ομοιόμορφα
2
Άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί σκεπασμένη
3
Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και χτύπησε ξανά πριν ψήσεις τις κρέπες
4
Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και βουτύρωσε ελαφρά
5
Αφού κάψει καλά πρόσθεσε 1/4 του φλιτζανιού από τη ζύμη για κάθε κρέπα, περιστρέφοντας το τηγάνι ώστε να σκεπαστεί ομοιόμορφα με ζύμη
6
Ψήσε 1 με 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά να πάρει ελαφρύ χρώμα και γύρισέ την από την ανάποδη για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη
7
Στρώσε μία, μία τις κρέπες χωρισμένες με λαδόκολλα μεταξύ τους
8
Άπλωσε σε κάθε κρέπα τη μαρμελάδα και δίπλωσε στη μέση
9
Λίωσε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε 2-2 τις κρέπες με τη γέμοση να ψηθούν για 2 λεπτά. Γύρισε από την ανάποδη και ψήσε για 1 λεπτό ακόμη
10
Ράντισε τις κρέπες με 2 κ.σ. από το λικέρ και κατέβασε από τη φωτιά. Άναψε το λικές με ένα σπίρτο και ανακίνησε το τηγάνι μέχρι να πέσει και πάλι η φωτιά
11
Συνέχισε τη διαδικασία βγάζοντας τις κρέπες σε ζεστό πιάτο να παραμείνουν χλιαρές. Σέρβιρε με τη σος του λικέρ που έχει μείνει στο τηγανάκι
Πηγή: tlife.gr
0 σχόλια: