Άλλου τύπου σουβλατζίδικο
Eνδιαφέρον, γευστικό και προπαντός οικονομικό. Το νέο Cookabarra, στον μικρό πεζόδρομο πίσω από τη Σόλωνος (στο ύψος της Ζωοδόχου Πηγής), λάνσαρε ένα νέο concept στην Αθήνα. Αυτό που ονόμασε –και πράγματι είναι– «creative grill».
Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα φας με λίγα λόγια το σουβλάκι σου, αλλά θα στο φέρουν σε πιάτα μοντέρνου ντιζάιν, ότι όλες οι γεύσεις που θα δοκιμάσεις θα έχουν κι ένα δημιουργικό touch, ότι θα σε σερβίρουν με άνεση και χιούμορ και ότι, παρόλο που τίποτα δεν θα σου θυμίζει παραδοσιακό σουβλατζίδικο, θα πληρώσεις σε τιμές σουβλατζίδικου. Η ιδέα ανήκει σε δύο αδέλφια, τον Χρήστο και τον Σωτήρη, που από μεράκι για το φαγητό αποφάσισαν να ανοίξουν σε δικό τους χώρο ένα άλλου τύπου σουβλατζίδικο. Έτσι, στην κουζίνα, πέρα από ψήστες, έβαλαν και σεφ, ένα ταλαντούχο παιδί, που είχε μάλιστα περάσει κι απ’ το Inbi και έχει τη δημιουργικότητα στο φουλ.
Θα το διαπιστώσεις δοκιμάζοντας φέτα ψητή με τζίντζερ και μάνγκο, άπαιχτα μανιτάρια με γεύση κρέμας καπνιστής και σαλάτα (Solomillo) με φιλέτο μοσχαρίσιο, που δεν αρκείται στην πρασινάδα, το παντζάρι και το πράσο, αλλά έχει και cranberries και goji berries, ενώ είναι στημένη πάνω σε βάση μελιτζάνας μαρινέ. Τα ορεκτικά και οι σαλάτες που δοκίμασα πραγματικά με εντυπωσίασαν. Όσο για τα σουβλάκια, θα τα ευχαριστηθείς, αρκεί να έχεις στο νου σου ότι δεν θα είναι τα κλασικά, κυρίως λόγω της μαρινάδας τους. Υπάρχει και καλαμάκι και τυλιχτό. Η επιλογή θα είναι ανάμεσα σε χοιρινό extra sour (λίγο όξινη) ή sweet & sour (γλυκόξινο), σε κοτόπουλο peppercorn (μαριναρισμένο σε πολτό καλαμποκιού και γλυκιάς πιπεριάς) και three peppers (μαριναρισμένο σε 3 πιπέρια και χυμούς λαχανικών).
Από τα κυρίως ξεχωρίζει το γεμιστό κοτόπουλο με τυρί Philadelphia, λαχανικά, μπέικον και μανιτάρια και συνοδεύεται από φρέσκο πουρέ πατάτας, σοτέ λαχανικά και πράσινη σαλάτα.
Info: Λόντου 4 (πεζόδρομος), Εξάρχεια, τηλ. 210-3801344
Πηγή: stylista.gr
0 σχόλια: