Απολαυστικό γλυκό !!! Εύκολο και γρήγορο.
Υλικά:
7 λίτρο κρέμα γάλακτος
2 κομμάτια μαστίχα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6-7 φύλλα ζελατίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
φράουλα γλυκό κουταλιού (προαιρετικά)
1. Βράζετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος μόλις για 1 λεπτό. Ρίχνετε τα δύο κομμάτια της μαστίχας, Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά και με ένα πιρούνι αφαιρείτε την μαστίχα η οποία έχει μαυρίσει και επιπλέει στην επιφάνεια της κρέμας.
2 Ρίχνετε την ζελατίνη την οποία έχετε μουσκέψει για 5-6 λεπτά σε χλιαρό νερό. Ανακατεύετε ζωηρά για 3-4 λεπτά και κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά. Αδειάζετε την κρέμα σε μια μακρόστενη φόρμα.
3. Τοποθετείτε την πάνακοτα στο ψυγείο για 8-12 ώρες μέχρι να πήξει. Λιώστε την ζάχαρη και όταν γίνει ρευστή καραμέλα. Ξεφορμάρετε την πάνακοτα και περιχύνετε με την σάλτσα φράουλα.
Πηγή: mirsini.gr
0 σχόλια: