Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Φερνάντο Σάντος: «Να πάρουμε τη νίκη»


Την υποστήριξη των Ελλήνων φιλάθλων ζήτησε ο Φερνάντο Σάντος, στο ματς με την Κροατία θέτοντας παράλληλα ως στόχο τη νίκη.


Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε:

Για το ματς με την Κροατία:

«Από την κλήρωση είχαμε πει ότι αυτά τα δύο παιχνίδια με την Κροατία θα είναι και τα πιο σημαντικά για την πρώτη θέση και αν θυμάστε καλά μετά την ισοπαλία στην Κροατία είχαμε πει ότι είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αυτό, επειδή μας δίνει τη δυνατότητα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, όταν θα φτάσουμε εδώ πέρα να είναι καθοριστικό για εμάς και να εξαρτάται μόνο από εμάς. Σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς. Είναι δύο μεγάλες ομάδες στον ευρωπαϊκό χώρο. Εμείς παίζουμε εντός έδρας, μπροστά στους οπαδούς μας και πιστεύω ότι το γήπεδο θα γεμίσει και θα μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε, κάτι που μπορεί να αποβεί πολύ θετικό για εμάς. Το μοναδικό αποτέλεσμα για εμάς είναι η νίκη, όπως έτσι κι αλλιώς θεωρώ ότι σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη και αυτό το ματς δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Ωστόσο σε αυτό το παιχνίδι η νίκη αποκτά τη σημασία ότι θα είμαστε πάρα- πάρα πολύ κοντά για να φτάσουμε στο βασικό μας στόχο, παρόλο που δεν πρέπει να υποτιμάμε το παιχνίδι με τη Γεωργία. Αλλά για να πρέπει να εξαρτιόμαστε να θέλουμε μόνο το παιχνίδι με τη Γεωργία θα πρέπει να κερδίσουμε πρώτα την Κροατία. Αυτό που είπα στους ποδοσφαιριστές μου είναι αυτό που λέω πάντα. Να έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Έχω την πεποίθηση ότι οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα, τον καλύτερό τους εαυτό και να παίξουν με ηρεμία, με τη συνείδηση ότι είναι πάρα πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές και απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, οποιαδήποτε έδρα μπορούμε να παρουσιαστούμε για να πάρουμε τη νίκη. Εμείς θα πρέπει να παρουσιάσουμε τη δική μας ταυτότητα, αυτή που έχουμε σκιαγραφήσει αυτόν τον καιρό. Δεν χρειάζεται να λέμε ότι αυτό είναι παιχνίδι θανάτου, που κατά την άποψή μου δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να έχουμε την εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να το κάνουμε και πιστεύω ότι θα το κάνουμε».

Για τις πολλές επιλογές στην κορυφή της επίθεσης:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια πολύ μεγάλη αλλαγή. Ο Σαμαράς μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις εκτός από την κορυφή, όπως και ο Σαλπιγγίδης, ενώ δεν κλήθηκε και ο Λυμπερόπουλος. Απλώς αυτό που προσπαθήσαμε ήταν να έχουμε μια γκάμα ποδοσφαιριστών που μπορούν να μας προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, είτε παίζοντας στην κορυφή, είτε στα άκρα και συγκλίνοντας προς το κέντρο, όπου έχουμε προβλήματα τραυματισμών, όπως ο Νίνης και ο Φετφατζίδης, οπότε προσπαθήσαμε έχουμε παίκτες που μπορούν να πιέσουν στα πλάγια αν δοθεί ανάγκη, αλλά και να έχουν το γκολ από τη στιγμή που θέλουμε μόνο τη νίκη και αυτό είναι το βασικό που θέλουμε να πετύχουμε. Δεν χρειάζεται να τονίσω ξανά το γεγονός ότι για να νικήσουμε δεν χρειάζεται να παίξουμε με έξι επιθετικούς, αλλά να έχουμε καλή οργάνωση».

Για τον Σαμαρά:

«Έχω μιλήσει μαζί του για αυτό το θέμα και την άποψή μου, ο Σαμαράς δεν έχει καταφέρει ποτέ να ξεδιπλώσει ολόκληρο το ταλέντο του και θα είναι καλό να καταφέρει κάποια στιγμή να το κάνει αυτό διότι έχει όλο το χάρισμα, αλλά θα πρέπει αυτό που του έχει δοθεί να το κάνει πράξη στον αγωνιστικό χώρο και δεν θεωρώ ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την Εθνική ομάδα, αλλά και με το σύλλογό του. Είναι αλήθεια βέβαια ότι η θέση του επιθετικού είναι πολύ ιδιαίτερη, με τα γκολ που κάνει και όσο δεν το πετυχαίνει τόσο πιο δύσκολο είναι να έχει καλή ψυχολογία για να βρει τον καλό του εαυτό. Περιμένουμε λοιπόν πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή και θεωρώ ότι τώρα είναι μια πάρα πολύ καλή στιγμή για τον Σαμαρά και όχι μόνο γι’αυτόν, για να μπορέσει να δείξει αυτό που ξέρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ας πούμε ότι έχει φυλάξει τα γκολ που δεν έχει σκοράρει».

Για τους φιλάθλους:

«Όσοι έχουν παίξει μπάλα, ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να μπαίνεις στο γήπεδο και να είναι γεμάτο κόσμο, αυτός είναι ο 12ος παίκτης της εθνικής μας ομάδας, δεν είναι τυχαίο. Περιμένουμε από τους οπαδούς μας να μα ς υποστηρίξουν μέχρι το τελευταίο λεπτό με το γνωστό πάθος που δείχνουν και στους συλλόγους, να το δείξουν και στην Εθνική ομάδα. Για μας θα είναι πολύ θετικό να συμβεί κάτι τέτοιο».

Για τον Χιώτη:

«Είδα το παιχνίδι από την τηλεόραση και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, όποτε σίγουρα υπάρχουν πιθανότητες».

Για τον Χαριστέα:

«Όπως όλοι ξέρετε ο Χαριστέας έχει παίξει δύσκολα ματς με την Εθνική για πάρα πολλά χρόνια και ήταν η σημαία, για κάποιο διάστημα δεν βρισκόταν στην Εθνική ή δεν έπαιζε, ή δεν είχε σύλλογο, ή αν είχε δεν αγωνιζόταν και για μένα είναι κανόνας να μην παίρνω στην ομάδα, παίκτες που δεν έχουν σύλλογο. Τώρα έχει ομάδα και έχει ξεκινήσει πολύ καλά, οπότε είναι φυσιολογικό να κληθεί στην ομάδα. Μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, είναι πολύ δυνατός, θεωρώ ότι έχει μεγάλη χρησιμότητα».

Για τον Μήτρογλου:

«Ο Μήτρογλου και αυτός σίγουρα είναι μία επιλογή, σε αυτήν την περίπτωση ήθελα παίκτες που να είχαν περισσότερη κινητικότητα. Παραδείγματος χάριν ο Χαριστέας μπορεί να παίξει και στα πλάγια, όπως και ο Σαμαράς, είναι παίκτες περισσότερο κινητικοί. Δεν αφορά αν ο ποδοσφαιριστής είναι καλά ή όχι, αλλά αν τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών ταιριάζουν στο παιχνίδι».

Για τους παλιούς ποδοσφαιριστές:

«Πρώτα από όλα δύο είναι τα παιχνίδια που είναι πολύ σημαντικά και σίγουρα η εμπειρία θα παίξει σημαντικό ρόλο και κυρίως επειδή οι αγώνες είναι τόσο σημαντική θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στο άγχος και στην πίεση και σίγουρα θα βοηθήσουν και τους υπόλοιπους, αρκεί να φανεί αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Περιμένουμε από τους νέους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό που πάντα λέω . Από τους παίκτες που έχουν παραστάσεις από πολλά σοβαρά παιχνίδια, περιμένω να διατηρηθούν σε καλύτερη κατάσταση και να μην «σπάσουν» από οτιδήποτε συμβεί».

Για τη φόρμα των παικτών:

«Το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν βρει έναν καλό ρυθμό μέσα στους συλλόγους τους, είναι πολύ καλό και είναι κρίμα που ένας ή δύο από αυτούς δεν είναι μαζί μας. Ήταν τότε σε καλή φόρμα, τώρα δεν είναι μαζί μας και για μένα αυτός είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχω μαζί μου και πιστεύω ότι με αυτούς θα πετύχω το στόχο μου».

Για το συμβόλαιό του:

«Έγινε μία συνάντηση τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο Σοφοκλή Πιλάβιο και τον Τάκη Φύσα. Ήταν ένα πολύ ευχάριστο δείπνο, αλλά τα τελικά συμπεράσματα δεν έχουν βγει ακόμη».

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: