Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο λογότυπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα


Την τρίτη και δέκατη θέση, ανάμεσα σε 15.396 συμμετοχές, κατέλαβαν δύο Έλληνες σχεδιαστές,

οι Νικόλαος Μακρογαμβράκης και Δημήτρης Σγουρός, αντίστοιχα, σε παγκόσμιο διαγωνισμό για τον καθορισμό του λογότυπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.




Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει στις 3 Μαΐου 2011, με πρωτοβουλία των χωρών: Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Καναδά, Χιλής, Τσεχίας, Γερμανίας, Μαυρικίου, Σενεγάλης, Σιγκαπούρης και Ουρουγουάης και με στόχο την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν σχεδιαστές από 190 χώρες. Οι δέκα καλύτερες προτάσεις, οι οποίες επιλέγηκαν από επιτροπή αποτελούμενη από τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών-διοργανωτών, νομπελίστες (μεταξύ αυτών Αούνγκ Σαν, Τζίμι Κάρτερ και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ), ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καλλιτέχνες, τέθηκαν σε ψηφοφορία στο διαδίκτυο.



Η τελετή βράβευσης και η παρουσίαση του λογοτύπου πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. Νικητής του διεθνούς διαγωνισμού ανεδείχθη ο σχεδιαστής Predrag Stakic από τη Σερβία.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: