Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το Attenberg θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ


Tο Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη είναι η ταινία η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 'Οσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου,


με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής, αποτελούμενης από τους:

Μισέλ Δημόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου) ως Πρόεδρο, Δημήτριο Εϊπίδη (Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), ως Αντιπρόεδρο, Χριστίνα Αδάμου, (Λέκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου), Χρήστο Μήτση, (Κριτικό Κινηματογράφου), Τάσο Μπουλμέτη (Σκηνοθέτη και πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και τον σεναριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο. Το φιλμ έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο και έχει αποσπάσει βραβεία.

Η ταινία διάρκειας 96 λεπτών ακολουθεί την Μαρίνα που έχει μεγαλώσει με τον αρχιτέκτονα πατέρα της σ' έναν μικρό βιομηχανικό οικισμό, αποκλεισμένη σχεδόν από την πραγματικότητα του υπόλοιπου κόσμου. Με εξαίρεση την ιδιόρρυθμη σχέση της με τη φίλη της Μπέλα και τη συντροφιά με τον άρρωστο πατέρα της, παρατηρεί τις ανθρώπινες συμπεριφορές από μακριά, σχεδόν με αποστροφή. Ξεναγοί της στον κόσμο των ανθρώπων είναι τα ντοκιμαντέρ για τα θηλαστικά του David Attenborough, η μουσική των Suicide και τα αμήχανα μαθήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς της Μπέλας, μέχρι που ένας νεαρός μηχανικός φτάνει στην πόλη για δουλειά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκηνοθέτις Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη είναι η παραγωγός της ταινίας «Άλπεις» με σκηνοθέτη τον Γιώργο Λάνθιμο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: