Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ροδάκινο: Το φρούτο της αγνότητας


Ροδάκινο: Το φρούτο της αγνότητας

Οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν ως προσφορά στο θεό της ηρεμίας. Οι Ρωμαίοι το θεωρούσαν φρούτο της Αφροδίτης και το αποκαλούσαν «ο μαστός της Αφροδίτης», στις παραδόσεις της Ανατολής δε ήταν το σύμβολο της γυναικείας γονιμότητας. Καλοκαιρινό, δροσερό και γεμάτο άρωμα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η ροδακινιά είναι το οπωροφόρο δέντρο που καλλιεργείται περισσότερο στον κόσμο μετά τη μηλιά. Στη χώρα μας τα σκήπτρα της παραγωγής κρατάει η Μακεδονία. Οι καρποί ποικίλλουν, ανάλογα με την ποικιλία, το μέγεθος, το χρωματισμό και το άρωμά τους.



Το εξωτερικό του είναι τις περισσότερες φορές βελούδινο, χάρη στο λεπτό χνούδι του, ενώ υπάρχουν περίπου 50 ποικιλίες. Η εποχή της συγκομιδής του αρχίζει στα μέσα Ιουνίου και διαρκεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Ροδάκινο: Το φρούτο της αγνότητας
Διατροφική αξία...
  • Πρωτεΐνες
  • Ζάχαρη
  • Βιταμίνη C και Ε
  • Φώσφορο
  • Σίδηρο
  • Ασβέστιο
  • Κάλιο
Κάνει καλό...
Χάρη στο σύμπλεγμα των βιταμινών C και Ε, προστατεύει από γαστρεντερικές διαταραχές, βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι καλό διουρητικό και υπακτικό. Βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης και συνιστάται σε όσους κάνουνδίαιτα, διότι προσφέρει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών. Τα ιχνοστοιχεία, τα μέταλλα και οι βιταμίνες που περιέχει βοηθούν στο άγχος, στην υπερένταση. Επίσης, βοηθάει τα άτομα που νιώθουν κόπωση.
Ροδάκινο: Το φρούτο της αγνότητας
Ποιοι να το αποφεύγουν
Λόγω της περιεκτικότητάς του σε ζάχαρη, θα πρέπει να το τρώνε με μέτρο οι διαβητικοί
Τι να προσέξω 
Να καταναλώνεται φρέσκο, γιατί μπορεί να διατηρηθεί για περίπου 15 ημέρες. Γενικά, είναι αρκετά ευαίσθητο στη ζέστη και, αν μείνει εκτός ψυγείου, σαπίζει γρήγορα.
Πηγη:womenonly.gr


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: