Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ


Νέο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών για το Δημόσιο προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου
για στοχευμένες απεργίες, ανάμεσά τους και η μη είσπραξη εσόδων.

Ο κ. Παπασπύρος τόνισε ότι η ΑΔΕΔΥ εξετάζει στοχευμένες απεργίες και διάφορες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων, «με τη λογική όμως που να μην δημιουργείται πρόβλημα στον πολίτη και να μην επιβαρύνεται από μία απεργιακή μορφή ο πολίτης».

«Έχεις μία υπηρεσία, ένα υπουργείο, μία εφορία δεν είσαι υποχρεωμένος να πάρεις μία απόφαση απεργίας για το σύνολο των εργαζομένων στην εφορία. Μπορείς να πάρεις για ένα τμήμα», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι οι συγκεκριμένες απεργίες είναι νόμιμες και σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις λευκές απεργίες ανέφερε: «Όταν υπάρχουν απεργιακές αποφάσεις δεν μπορεί να παραπεμφθεί κανένας υπάλληλος στο πειθαρχικό εκτός κι αν ο κ. Μόσιαλος αλλάξει το Σύνταγμα».

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Μόσιαλος, αντέδρασε, λέγοντας: «Αν η ΑΔΕΔΥ λέει και άκουσα και εγώ ότι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είπε σε μια εκπομπή τηλεοπτική ότι η μη είσπραξη τελών είναι στοχευμένη δράση. Αυτό είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και αυτό είναι σαφές μήνυμα. Η μη είσπραξη τελών υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον», επισήμανε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα, «γιατί περάσαμε περιόδους πολιτικής κρίσης σε αυτή τη χώρα και υπήρχαν και πολιτικές τάσεις μη καλές όσον αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων", αλλά τόνισε ότι "όταν κανείς υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον, δεν μπορεί η υπονόμευση να κατοχυρώνεται συνταγματικά».

«Υπάρχουν πειθαρχικά. Τα πειθαρχικά θα πρέπει να λειτουργήσουν, θα πρέπει να αλλάξουν, κατά τη γνώμη μου, γιατί δεν μπορείς στα πειθαρχικά συμβούλια να έχεις εκπροσώπους των εργαζομένων που κρίνονται εκείνη την ώρα. Άρα, θα πρέπει να είναι ανεξάρτητα τα πειθαρχικά συμβούλια», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Ηλίας Μόσιαλος,

Στις δηλώσεις του κ. Παπασπύρου αναφέρθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε: «Το γεγονός πως η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά προχωρεί κρίσιμες αλλαγές στο Δημόσιο τομέα με αποσπασματικό τρόπο δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ που 'πυροβολεί' επί της ουσίας τον φορέα που τον πληρώνει. Η λογική ότι το βάρος των κινητοποιήσεων θα είναι στη μείωση των εισπράξεων του κράτους, είναι καταστροφική και επιζήμια για τη χώρα και τις θυσίες των πολιτών».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο ΛΑ.ΟΣ, όπου σημείωσε: «Η ελληνική κοινωνία απηυδισμένη, αηδιασμένη και κουρασμένη δεν αντέχει ούτε τους 'βιασμούς' της κυβέρνησης ούτε τους εκβιασμούς των καλοβολεμένων. Πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες με το φαύλο παρελθόν. Αυτή όμως η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τον τρόπο και προφανώς ούτε τον χρόνο να το φέρει εις πέρας».

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: