Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

«Έφυγε» ο γιος του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας


Ο μεγαλύτερος γιος του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας, ο Οτο φον Χάμπσμπουργκ, πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 98 ετών, στο σπίτι του στη Βαυαρία της νότιας Γερμανίας,
μετέδωσε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων APA, επικαλούμενο εκπρόσωπό του.

"Έφυγε ήσυχα", είπε μια γυναίκα, μέλος του προσωπικού της κατοικίας του Χάμπσμπουργκ.

Ο Οτο φον Χάμπσμπουργκ γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1912, δύο χρόνια πριν ξεσπάσει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ο οποίος συνετέλεσε στη διάλυση της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, της οποίας βασίλευε η οικογένειά του, στην καρδιά της Ευρώπης.

Η Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία διαλύθηκε το 1918 και ο πατέρας του Οτο φον Χάμπσμπουργκ, ο Αυτοκράτορας Κάρολος Α' μαζί με την οικογένειά του γνώρισαν μακρά περίοδο εξορίας. Ο πρίγκιπας έζησε σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στις ΗΠΑ.

Ο ευρωπαίος γαλαζοαίματος που ποτέ δεν ανήλθε στον αυστριακό θρόνο, έγινε επίσης γνωστός ως Αρχιδούκας Οτο φον Χάμπσμπουργκ. Ήταν επικεφαλής του οίκου των Αψβούργων όταν ο πατέρας του, ο Αρχιδούκας Κάρολος πέθανε το 1922.

Ωστόσο σταδιοδρόμησε ως συγγραφέας και πολιτικός. Είχε μετάσχει στο άνοιγμα του Σιδηρού Παραπέτασματος και στην ενοποίηση ενός μέρους της Ευρώπης που κάποτε ήταν ενωμένο υπό τη δυναστεία των Αψβούργων. Διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1979 μέχρι το 1999 για το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας και έδινε διαλέξεις σε όλο τον κόσμο για διεθνή θέματα.

Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει η "λαμπρότερη στιγμή" της ζωής του ήταν στις 19 Αυγούστου του 1989, όταν εκατοντάδες Ανατολικογερμανοί επωφελήθηκαν από μια κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Ουγγαρία για να διασχίσουν το Σιδηρούν Παραπέτασμα και να φθάσουν στην Αυστρία, μια χώρα που ήταν ουδέτερη πολιτικά στη μεταπολεμική Ευρώπη.

Είχε εγκατασταθεί στη Βαυαρία από τη δεκαετία του 1950, ενώ ήταν μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) αφότου πήρε τη γερμανική υπηκοότητα. Πολύγλωσσος, φιλοευρωπαϊστής, διετέλεσε επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: