Οι εκτελεστικές επιτροπές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε κοινή τους συνεδρίαση την Παρασκευή, αποφάσισαν ότι εκτός από την 24ωρη γενική απεργία για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 15 Ιουνίου, η οποία έχει ήδη εξαγγελθεί, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων.
Παράλληλα, προγραμματίζονται απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις κατά τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
24ωρη απεργία κάνουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, καθώς συμμετέχουν στην απεργία γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.
Στις αστικές συγκοινωνίες οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας, ώστε να διευκολύνουν όσους θέλουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν επίσης οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού, ενώ τα πλοία θα είναι δεμένα όλο το 24ωρο.
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία της ΓΣΕΕ.
Προβλήματα θα υπάρξουν και στις πτήσεις, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν με 24ωρη απεργία και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.
Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00. Απεργούν επίσης οι υπάλληλοι των τραπεζών.
Πηγη:madata.gr




0 σχόλια: