Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Flickr: Θα διατηρεί για 90 ημέρες τα δεδομένα


Flickr: Θα διατηρεί για 90 ημέρες τα δεδομένα

Το Flickr της Yahoo, εφήρμοσε μια νέα αλλαγή στην πολιτική όσον αφορά την διαγραφή των λογαριασμών των χρηστών του. Η ιστοσελίδα διαμοιρασμού φωτογραφιών θα κρατάει πλέον στους servers της, τις φωτογραφίες και όλο το σχετικό περιεχόμενο για 90 ημέρες πριν από την οριστική διαγραφή τους.


Όταν ο χρήστης ανεβάζει μια φωτογραφία, το Flickr δημιουργεί πολλαπλά αντίγραφα της φωτογραφίας τα οποία αποθηκεύονται σε πολλαπλά μηχανήματα σε διαφορετικές τοποθεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Πριν την αλλαγή της πολιτικής, εάν κάποιος αποφάσιζε να διαγράψει τον λογαριασμό του, το Flickr διέγραφε όλα τα δεδομένα σχεδόν άμεσα, κάτι που καθιστούσε την απόφαση πιθανής επαναφοράς σχεδόν αμετάκλητη.

Η καθυστέρηση των 90 ημερών για την διαγραφή του περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, metadata, σχολίων και όλου του περιεχομένου του λογαριασμού, σημαίνει ότι ναι μεν τα εν λόγω δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, παρ' όλα αυτά διατηρούνται στους servers του Flickr, σε περίπτωση που ο χρήστης θελήσει να τα ανακτήσει. Αν και κάποιοι ακτιβιστές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την εν λόγω ενέργεια, το Flickr επιμένει ότι όλα αυτά τα δεδομένα είναι απολύτως ιδιωτικά και φυλάσσονται με ασφάλεια. Επίσης, η εταιρεία τονίζει ότι αυτή η αλλαγή πολιτικής υπάρχει μόνο για να βοηθήσει τους χρήστες να προστατεύσουν τα δεδομένα τους και να τους δώσει την δυνατότητα να μπορούν να ανατρέχουν την απόφαση τους.

Πριν από τρεις μήνες, είχε γίνει αναφορά για την, κατά λάθος, διαγραφή 4000 χιλιάδων φωτογραφιών από την Yahoo, που άνηκαν στον Γερμανό φωτογράφο Mirco Wilhelm. Ευτυχώς, όμως, η Yahoo κατάφερε να επαναφέρει τα πάντα, αλλά αυτό ήταν πιθανότατα επειδή ο Wilhelm αντιλήφθη γρήγορα το πρόβλημα.

Τέλος το FAQ του Flickr ενημερώθηκε αναλόγως κάτω από την υποενότητα: " I deleted my account/My account is deleted. Can I get it back?":

When an account is deleted, the content including the photos, metadata, comments, and everything else will stay on the servers for 90 days, but is no longer publicly accessible. After that period, we erase it from our servers, ensuring a clean wipe of your information. If an account is reactivated within 90 days of deletion, the content will still be in the account when it is restored.
Πηγη:nerwstoday.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: