Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Όχι άλλα μέτρα, μόνο χαμόγελα!


Πλέον με την οικονομική κρίση, πλήττεται και η ψυχική κατάσταση των ανθρώπων και πέρα από τις έρευνες που το επαληθεύουν, οι περισσότεροι άνθρωποι το ζουν.
Όμως έρχεται μια νέα αμερικάνικη έρευνα που αποδεικνύει ότι ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή η καλή διάθεση και η αισιοδοξία επηρεάζουν άμεσα το επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας και τελικά το επίπεδο της ανάπτυξης.

Η νέα μελέτη των ερευνητών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου του Μαϊάμι, επιβεβαιώνουν ότι ο παράγων της ψυχολογίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία και «μεταφράζεται» σε βελτιωμένα νούμερα και ποσοστά οικονομικών δεικτών. Μεταξύ των ερευνητών βρίσκεται ο κυπριακής καταγωγής επίκουρος καθηγητής οικονομικών, Γιώργος Κορνιώτης.

Οι επιστήμονες συνέκριναν στοιχεία από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η οικονομική ύφεση είναι λιγότερο σοβαρή, η φάση ανάπτυξης πιο έντονη και η ανάκαμψη ταχύτερη εκεί όπου οι άνθρωποι είναι ψυχολογικά πιο αισιόδοξοι. Μάλιστα αυτή η σχέση της ψυχολογίας με την οικονομία, είναι πιο έντονη στις περιοχές εκείνες όπου οι άνθρωποι είναι πιο ηλικιωμένοι, λιγότερο μορφωμένοι και έχουν λιγότερες κοινωνικές διασυνδέσεις. Μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην καλή διάθεση των ανθρώπων, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ο καλός καιρός, το γενικότερο πολιτικό κλίμα και οι αθλητικές επιτυχίες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η ανεβασμένη αισιοδοξία επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα σε μεγάλο βαθμό επειδή συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων και του τζίρου στην αγορά.

Πηγή: protothema.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: