Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

"Κίτρινη κάρτα" από την Τρόικα

Ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς ζήτησαν οι επικεφαλής της Τρόικας, καθώς βλέπουν ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν έχουν προχωρήσει.


Τόσο στην συνάντηση που είχαν με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη όσο και με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έθεσαν τα θέματα της απλοποίησης της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο τα οποία καθυστερούν και ακόμα δεν έχουν έρθει προς συζήτηση στην βουλή.

Οι επικεφαλής της Τρόικας δεν δίνουν αυτή την φορά έμφαση στην εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής αλλά στην πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών.

Γι αυτό τον λόγο έθεσαν επιτακτικά στην Λούκα Κατσέλη την επιτάχυνση των επιχειρησιακών συμβάσεων. Επίσης ζήτησαν να αυξηθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τους 12 στους 18 μήνες χωρίς αποζημίωση και οι υπερωρίες αντί πληρωμής να αντικατασταθούν με ρεπό.

Στο τραπέζι μέτρα 2012 -2014

Με τον Υπουργό Οικονομικών οι επικεφαλής της Τρόικας συζήτησαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να συγκεντρωθούν 12,7 δις ευρώ το διάστημα 2012 -2014 από τα οποία τα 2,6 δις ευρώ πρέπει να έχουν μπει στα κρατικά ταμεία μέχρι το 2012.

Το οικονομικό επιτελείο ζήτησε να μην υπάρξει συγκεκριμένη ατζέντα μέτρων και να υπάρξει ένα γενικότερο πλαίσιο

Οι επικεφαλής της Τρόικας ζητούν νέα μέτρα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, Κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ και περαιτέρω μείωση προσωπικού στο δημόσιο.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: