Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Οι τύποι καρκίνου συνδέονται με εισοδηματικά κριτήρια


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αυστραλούς ερευνητές διαπιστώθηκε ότι οι διάφοροι τύποι καρκίνου συνδέονται με την εισοδηματική τάξη των ασθενών, καθώς άλλοι ευδοκιμούν στα αριστοκρατικά προάστια και άλλοι στις εργατικές περιοχές.


Άτομα που κατοικούν στις λεγόμενες πλούσιες περιοχές, σύμφωνα με την έρευνα, είναι πιο επιρρεπή στις μορφές καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του δέρματος, από εκείνα που μένουν σε φτωχότερες περιοχές.
Όσοι διαμένουν σε εργατικές περιοχές της Αυστραλίας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο των εντέρων, της μήτρας και των πνευμόνων.

Ο διευθυντής του Καρκινολογικού Συμβουλίου Αυστραλίας, Πολ Γκρόγκαν, ανέφερε ότι τα υψηλότερα ποσοστά καρκινοπαθών στα φτωχότερα προάστια είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει δεδομένου ότι εκεί ζουν άτομα τα οποία καπνίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό και δεν εξετάζονται επαρκώς ώστε να προλάβουν τον κίνδυνο.

Ο καρκίνος του μαστού χαρακτηρίζεται ως καρκίνος των πλουσίων επειδή έχει την τάση να προσβάλει τις γυναίκες που ζουν περισσότερα χρόνια και συνεπώς είναι σε πιο πλεονεκτική θέση. Επίσης, ο καρκίνος του προστάτη που παρατηρείται περισσότερο σε εύπορους άντρες, συνδέεται με το γεγονός ότι είναι μακροβιότεροι.

Ο καρκίνος του δέρματος, που παρατηρείται περισσότερο σε άτομα που μένουν σε πλούσιες περιοχές, οφείλεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, στο γεγονός ότι περνούν πολλές ώρες σε εσωτερικούς χώρους, απολαμβάνουν όμως διακοπές στον ήλιο.

Το γεγονός ότι οι διαγνώσεις του καρκίνου έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 1980, βάσει της έρευνας, οφείλεται στη γήρανση του πληθυσμού και στο ότι γίνονται πιο λεπτομερειακές εξετάσεις αφετέρου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο αριθμός εκείνων που πεθαίνουν από καρκίνο έχει ελαττωθεί σημαντικά λόγω της εξέλιξης της επιστήμης, της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.
Πηγη:cosmo.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: