Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Κρέπες… μούρλια!


Ένα λαχταριστό πιάτο, ιδανικό για να το απολαύσετε παρέα με τους φίλους σας.


Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πρέπει να προσέξετε την ποσότητα καθώς είναι ένα φαγητό πλούσιο σε θερμίδες. Βέβαια με την επιλογή προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά γίνεται κάπως πιο ελαφρύ , χωρίς να χάνει την γεύση του! Δοκιμάστε το!
Για τις κρέπες:

2 φλιτζάνια γάλα

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

Για την μπεσαμέλ:

½ βιτάμ

8 κουταλιές της σούπας αλεύρι

4 ποτήρια γάλα

1 κουταλάκι αλεύρι

? κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ½ κούπα με 3 είδη τυριών

Ζαμπόν ή βραστό κοτόπουλο

Και μια κρέμα γάλακτος ( σε μεσαίο μέγεθος μπορεί να είναι και με χαμηλά λιπαρά)

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για τις κρέπες και μετά γεμίζουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μίγμα και το ρίχνουμε στην κρεπιέρα ή σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο έχουμε λιώσει λίγο βιτάμ.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε πρώτα το βιτάμ, το αφήνουμε να κάψει για λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια. Το γάλα το προσθέτουμε καυτό για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ .

Αφήνουμε την μπεσαμέλ να κρυώσει και ρίχνουμε τα τρία είδη τυριών και το κοτόπουλο ή το ζαμπόν. Γεμίζουμε τις κρέπες με το μίγμα , τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και από πάνω περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος .

Τις ψήνουμε στους 200ο – 220ο βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας όρεξη!
Πηγη:cosmo.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: