Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αναλφάβητα τα 5χρονα της Βρετανίας


Περισσότερο από το 50% των πεντάχρονων αγοριών αγωνίζονται να θυμούνται τα βασικά ύστερα από το πρώτο σχολικό έτος, όπως καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.


Μάλιστα, ένα στα έξι αγόρια δεν μπορεί ούτε το όνομά του να γράψει σ’ αυτό το αρχικό επίπεδο μάθησης. Κατά προέκταση, συμπεραίνεται ότι αυτά τα αγόρια δεν μπορούν να ντυθούν μόνα τους, να πουν την αλφαβήτα, να μετρήσουν από το ένα έως το δέκα ή να γράψουν λέξεις όπως «μαμά» και «μπαμπάς». Σε αντίθεση, τα κορίτσια προηγούνται κατά πολύ σε όλα τα επίπεδα σ’ αυτήν την ηλικία.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας βασίστηκαν σε μελέτες δασκάλων στην απόδοση εκατοντάδων χιλιάδων πεντάχρονων μαθητών. Τα παιδιά αξιολογήθηκαν βάσει φυσικών, πνευματικών, συναισθηματικών προσόντων και κοινωνικής συμπεριφοράς. Αυτά που επιτυγχάνουν 6 βαθμούς για καθένα από τα 13 τεστ επιδεξιότητας και έχουν καλή απόδοση στα τεστ κοινωνικής και συναισθηματικής συμπεριφοράς, τότε αποδεικνύεται πως έχουν ομαλή και καλή ανάπτυξη σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου.

Ωστόσο, το 53,1 των αγοριών απέτυχαν να συγκεντρώσουν τη βάση της βαθμολογίας σε σχέση με το 34,9 των κοριτσιών, ενώ επιπλέον το 15,1 των αγοριών δεν μπορούν να γράψουν ούτε το όνομά τους σε σχέση με το 6,9 των κοριτσιών. Τα αποτελέσματα είναι ακόμη χειρότερα σε παιδιά που προέρχονται από χαμηλά κοινωνικά στρώματα και από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας δήλωσε: «Υπάρχουν πολλά παιδιά που ξεκινούν το σχολείο χωρίς καν να έχουν λάβει τις κατάλληλες βάσεις και τη θεμελιώδη βασική εκπαίδευση που απαιτείται για να επιτύχουν. Συγκεκριμένα, ανησυχούμε ότι τα αγόρια είναι κατά πολύ υποδεέστερα των κοριτσιών ακόμη και πριν ξεκινήσουν το σχολείο, ιδιαίτερα όσον αφορά στη γραφή».

Ωστόσο, ειδικοί κατέκριναν τη συγκεκριμένη μελέτη του υπουργείου, ισχυριζόμενοι πως τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν επιβάλλουν τυπική μάθηση και κυρίως γραφή στα παιδιά, ιδιαίτερα στα αγόρια, πολύ σύντομα.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: