Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Στις 5.000 εφαρμογές τα Windows Phone 7, 200.000 για το Android


Μια πάρα πολύ καλή αρχή για τα Windows Phone 7, που μόλις «έφτασαν» τις 5.000 εφαρμογές δείχνοντας ταχύτατη ανάπτυξη, χάνεται στη σκιά της ανακοίνωσης πως το Android Marketplace έφτασε τις 200.000 εφαρμογές!


Η επιθετική πολιτική της Microsoft στην αρχική προώθηση των νέων Windows Phone 7 έχει πραγματικά αποδώσει καρπούς, αν κρίνει κανείς από το ότι ήδη υπάρχουν 5.000 εφαρμογές για αυτά. Αξίζει να σημειώσουμε πως μόλις πριν τρεις μήνες ο αριθμός κυμαινόταν γύρω στο… μηδέν, αφού ακόμη δεν είχαν διατεθεί τα απαραίτητα «εργαλεία» ώστε οι developers να μπορούν να «παίξουν» με το νέο «φορητό» σύστημα της Microsoft.

Παρά την όποια ταχύτατη επέκταση τους, όμως, μάλλον η Microsoft θα πρέπει να προσπαθήσει ακόμη πιο σκληρά για να ξεπεράσει το «μεγαθήριο» Android, που επίσης παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στην εξάπλωση του και που μόλις «άγγιξε» τις 200.000 εφαρμογές!

Μπορεί η ανακοίνωση «από το 0 στο 5.000 μέσα σε τρεις μήνες» να ακούγεται εντυπωσιακή, αλλά μέσα σε περίπου ανάλογο διάστημα, οι διαθέσιμες εφαρμογές για το Android διπλασιάστηκαν, από περίπου 100.000 στις 200.000, σύμφωνα με το site AndroLib! Και σύμφωνα με το ίδιο, από τον Οκτώβριο του 2008 που «άνοιξε τις πόρτες του» το Android Marketplace έως και σήμερα, οι χρήστες του έχουν «κατεβάσει» περισσότερες από 2.5 δισεκατομμύρια εφαρμογές!
Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί, πως η αυξητική τάση που δείχνουν τα Windows Phone 7 είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε το Android όταν βρισκόταν στην ίδια θέση» με αυτά, κάνοντας, πριν δυο περίπου χρόνια, τα πρώτα του βήματα στο χώρο των smartphones.

Φυσικά, όσο εντυπωσιακά και αν είναι αυτά τα νούμερα, αμφότερες οι πλατφόρμες έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους μέχρι να καταφέρουν να «ρίξουν» το κυρίαρχο iPhone από το… θρόνο του με τις περίπου 300.000 εφαρμογές του, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

ΠΗΓΗ: PCW.GR
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: