Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το internet κατακτά -και- το Έβερεστ


Σερφάρισμα στο internet στη στέγη του κόσμου; Εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι η κορυφή του Έβερεστ,το υψηλότερο σημείο του πλανήτη,θα αποκτήσει λίαν συντόμως πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Νcell,οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το Έβερεστ κάθε χρόνο και όσοι ορειβάτες επιχειρούν να πατήσουν την κορυφή,σε υψόμετρο 8.848 μέτρων,θα μπορούν να βλέπουν τα e-mail τους,να σερφάρουν στον παγκόσμιο ιστό και να κάνουν βιντεοκλήσεις.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιντεοκλήση στα 5.200 μέτρα μετά την εγκατάσταση οκτώ τηλεφωνικών σταθμών βάσης που παρέχουν «γρήγορο» Ιnternet τρίτης γενιάς (3G)

στον δρόμο προς την κορυφή. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η κάλυψη του δικτύου δεν θα αργήσει να φθάσει ως την κορυφή του Έβερεστ» είπε ο επικεφαλής της Νcell.

Περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν ανεβεί στην κορυφή του Έβερεστ από το 1953, όταν οΕντμουντ Χίλαρικαι ο Τένζινγκ Νόργκεϊ έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που την κατέκτησαν.

Ως σήμερα οι ορειβάτες ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν δορυφορικά τηλέφωνα,μέσω κινεζικής εταιρείας,τα οποία συχνά δεν είχαν καλή λήψη και δεν κάλυπταν παρά μόνο την κινεζική πλευρά του όρους.

Η σουηδική εταιρεία TeliaSonera,στην οποία ανήκει η Νcell,σχεδιάζει να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια το 2011 για να αυξήσει την κάλυψη της κινητής τηλεφωνίας στο Νεπάλ,μια φτωχή χώρα όπου λιγότεροι από το 30% των κατοίκων έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: