Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κέικ «μάφιν» με μήλο και σταφίδες



Ένα πολύ νόστιμο κέικ ....!!!

Για 12 ατομικά κέικ
ΥΛΙΚΑ

* 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 50 γρ. νιφάδες βρώμης
* 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
* 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
* 2 κουτ. γλυκού Σμυρνιό ή κανέλα
* 125 γρ. ζάχαρη μαύρη
* 175 γρ. σταφίδες
* 1 μήλο πράσινο κομμένο σε κύβους του ½ εκ.
* 1 κούπα ξινόγαλο
* 50 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
* 2 αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώνετε μια φόρμα για μάφιν με τα ειδικά χαρτάκια. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το Σμυρνιό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τις σταφίδες και το μήλο και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το ξινόγαλο με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τα αβγά. Το αδειάζετε μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε ελαφρά. Το μείγμα δεν χρειάζεται να είναι λείο, οπότε μην το ανακατέψετε πολύ, γιατί θα σας σκληρύνουν τα μάφιν. Γεμίζετε τις χάρτινες θήκες σχεδόν μέχρι την κορυφή και ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 20', μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν να τα μεταφέρετε σε σχάρα.

Πηγή: enet.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

1 σχόλιο: