Τουλάχιστον 90 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν ενώ έκαναν τη δουλειά τους από την
αρχή της χρονιάς, καταγράφηκε δηλαδή αύξηση 25% από πέρυσι, όπως κατήγγειλε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Presse Embleme Campagne (PEC).
Το Μεξικό, όπου συνεχίζεται η βίαιη σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των καρτέλ ναρκωτικών, παραμένει η πιο επικίνδυνη χώρα με 13 δημοσιογράφους να έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους.
Ακολουθούν η Ονδούρα και το Πακιστάν, με εννέα δημοσιογράφους να έχουν σκοτωθεί σε κάθε χώρα, σύμφωνα με την PEC που μάχεται για την καλύτερη προστασία των δημοσιογράφων στις εμπόλεμες ζώνες. Πέντε δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στο Ιράκ.
Τρεις δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στη Σομαλία, την Ινδονησία, το Νεπάλ, τη Νιγηρία και την Κολομβία.
Δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, όπου ακόμα δύο συνάδελφοί τους του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2 κρατούνται εδώ και περίπου 9 μήνες, ενώ δύο δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ανγκόλα, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, τη Βενεζουέλα και την Ουγκάντα.
Η μη κυβερνητική οργάνωση ζητάει από τη διεθνή κοινότητα να καταρτίσει ένα Σύμφωνο για την Προστασία των Δημοσιογράφων προκειμένου να ενισχυθεί η εφαρμογή των νόμων που ήδη ισχύουν.
Πηγή: faretra.gr
0 σχόλια: