Εύκολα στην παρασκευή, νόστιμα και διαιτιτικά.
Συστατικά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
2 1/4 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Χυμός από ένα πορτοκάλι
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
1 φλυτζάνι γάλα
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
εσάνς πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπώλ, ρίξτε το ξύσμα, τον χυμό, τη ζάχαρη, το γάλα, την εσάνς, το αβγό και μετά το βούτυρο. Ανακατέψτε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Σιγά-σιγά ρίξτε το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακατεύετε.
Το μίγμα θα είναι έτοιμο όταν γίνει μαστιχωτό και γερό (όχι σκληρό).
Σε φόρμα για ατομικά muffins ρίχνετε το μείγμα προσεκτικά.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε κάθε φορμάκι βάλτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα διότι θα φουσκώσουν. Αν βάλετε παραπάνω, θα φουσκώσουν πολύ και θα είναι πολύ μεγάλα.
Πηγή: sintagespareas.gr
0 σχόλια: