Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Εστιατόριο : «CODE VIΝUM» , Θεσσαλονίκη


Με το κρασί σε πρώτο ρόλο, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, άνοιξε πέρυσι αυτό 
το wine-bar-restaurant, δίπλα στην παλιά παραλία της πόλης.
Ο ιδιοκτήτης, κ. Θεόδωρος Σαρχασίδης, με προϋπηρεσία στο χώρο της γαστρονομίας στη Γερμανία, θέλησε να συστήσει στους πελάτες του επιλεγμένα ξένα κρασιά σε λογικές τιμές, συνοδεία μιας κουζίνας με ελληνικές και διεθνείς καταβολές.

Οι απροσδόκητοι συνδυασμοί υλικών του σεφ Ανδρέα Βούλγαρη οφείλονται εν μέρει στους ξένους σεφ με τους οποίους έχει συνεργαστεί. Μίνιμαλ γραμμές, μπεζ χρώματα, εναλλασσόμενος φωτισμός και ιταλικά φωτιστικά χαρακτηρίζουν τον ήρεμο, ατμοσφαιρικό χώρο. Ο κατάλογος δεν είναι πολύ μεγάλος, ενώ σερβίρονται 40 επιλεγμένα κρασιά από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα ψητά παντζάρια (με τυρί γκοργκοντζόλα, ψητά καρύδια, τραγανό χαμόν σεράνο) και το καρπάτσιο ψαριού. Από τις σαλάτες ξεχωρίσαμε τη σαλάτα με τυρί ροκφόρ (σύκα γλασαρισμένα σε κρασί πόρτο και ψητά καρύδια) και τη σαλάτα με κρίθινο παξιμάδι (καλαθάκι Λήμνου, κάππαρη και φύλλα ρόκας), ενώ στα κυρίως πιάτα σταθήκαμε στις παπαρδέλες με κουνέλι, στα ασιατικά ζυμαρικά (στο wok με γαρίδες), στο ριζότο μαγειρίτσα (με αρνίσιο κότσι), στην πάπια φιλέτο (με noodles), στο κοτόπουλο ταντούρι (με ρύζι μπασμάτι και μάνγκο τσάτνεϊ) και στο φιλέτο από λαβράκι. Ολοκληρώσαμε με σεμι-φρέντο (με μπισκότο και ζεστή σοκολάτα), μπράουνις (με μασκαρπόνε) και σπιτικό παγωτό.
INFO
«CODE VIΝUΜ», Στρ. Καλλάρη 1, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-282.880. Πότε να πάμε; Καθημερινά: 13.00-01.00. Τιμές: Από 20€ το άτομο, χωρίς το ποτό.

Πηγή: vita.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: