Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Απλές και γρήγορες συνταγές για πεινασμένους φοιτητές


Είσαι μακαρονάς; Νοσταλγείς το all time classic κοτοπουλάκι στο φούρνο με πατάτες της μαμάς; Ακολούθησε απλά βήματα και θα τρως σαν βασιλιάς.


Ξεκίνησες τη φοιτητική σου ζωή μακριά απ’ το σπίτι σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να πεινάσεις ή να χαλάσεις μια περιουσία για να τρως έξω. Αγαπημένα φαγητά σε όλους μας, θα δεις ότι είναι πανεύκολο να τα φτιάξεις και μόνος σου. 

Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό 

 

Υλικά 
-350 γραμμάρια ντοματάκια cherry κομμένα σε τέταρτα
-2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
-1/4 της κούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένο(ή ότι άλλο τυρί έχεις)
-500 γραμμάρια ζυμαρικά της επιλογής σου 
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λειωμένο
-Αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση 
Βράζεις τα μακαρόνια με αλάτι και στη συνέχεια τα σουρώνεις. Σ’ ένα τηγάνι σοτάρεις το σκόρδο με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτεις τη ντομάτα και το βασιλικό. Ανακατεύεις καλά και τ’ αφήνεις να πάρουν μια βράση. Σερβίρεις τα ζυμαρικά, ρίχνεις τη σάλτσα από πάνω, πασπαλίζεις με τυρί και έτοιμο. 

Κοτόπουλο λεμονάτο φούρνου με πατάτες 

Υλικά 
-4 μπούτια κοτόπουλου 
-4-5 πατάτες καθαρισμένες
-2 κουταλάκια ρίγανη 
-1/4 της κούπας ελαιόλαδο 
-1 λεμόνι στυμμένο 
-Αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση 
Πλένεις το κοτόπουλο και τις πατάτες και τα βάζεις σ’ ένα ταψί. Τις πατάτες τις κόβεις σε όποιο μέγεθος σ’ αρέσει. Τα πασπαλίζεις καλά(απ’ όλες τις πλευρές) με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνεις το λάδι και το λεμόνι και προσθέτεις ελάχιστο νερό στο ταψί. Το βάζεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα(μέχρι να ροδίσει). 

Μακαρόνια με κιμά 

Υλικά 
-1 πακέτο μακαρόνια 
-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-1 κουτί έτοιμη σάλτσα ντομάτας
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-3 κουταλιές ελαιόλαδο
-1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-4-5 κόκκους μπαχάρι
-Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση 

Βράζεις τα μακαρόνια με αλάτι, τα σουρώνεις και μετά τα τσιγαρίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζεις με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτεις τον κιμά και ανακατεύεις μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτεις τότε την ντομάτα, λίγο νερό, κανέλα, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνεις να βράσει για μισή ώρα περίπου. 

Ατομική ομελέτα 

Υλικά 

-Τρία αυγά 
-Μισή πιπεριά καθαρισμένη σε κομματάκια
-Μανιτάρια 
-5 κουταλιές γάλα εβαπορέ 
-Αλάτι, πιπέρι
-Ελάχιστο λάδι 

Εκτέλεση 
Χτυπάς τα αυγά σ’ ένα βαθύ πιάτο μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Σ’ ένα τηγάνι τσιγαρίζεις με ελάχιστο λάδι την πιπεριά και τα μανιτάρια. Προσθέτεις το μίγμα με το αυγό και το γυρνάς στην πορεία για ψηθεί κι απ’ τις δύο πλευρές. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις κι όποιο άλλο υλικό σου αρέσει. 

Καρμπονάρα 

Υλικά 

-1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σου
-250 γραμμάρια ζαμπόν
-250 γραμμάρια μπέικον
-1 κουτί κρέμα γάλακτος
-1 κουτί μανιτάρια(προαιρετικά)
-λίγη μαργαρίνη
-250 γραμμάρια διάφορα τριμμένα τυριά 

Εκτέλεση 
Βράζεις τα μακαρόνια με λίγο αλάτι και τα σουρώνεις. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζεις το μπέικον και το ζαμπόν. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτεις τα μανιτάρια και περιμένεις να σκουρύνουν. Προσθέτεις στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος, και κλείνεις τελείως τη φωτιά. Περιμένεις 2 λεπτά να δέσει η σάλτσα, ρίχνεις τα τυριά και τη σερβίρεις πάνω από τα μακαρόνια. 

Σπιτική πίτσα 

Υλικά 

-300γρ έτοιμη ζύμη για πίτσα(θα βρεις στα super market)
-150γρ μανιτάρια 
-250γρ ντοματάκια αποφλοιωμένα
-2 φέτες ζαμπόν(ή ότι άλλο αλλαντικό σου έμεινε!)
-3 ντομάτες
-4 κουταλιές ελαιόλαδο
-100γρ κασέρι ή γραβιέρα τριμμένο (ή ότι άλλο τυρί σου έμεινε!)
-Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 

Εκτέλεση 

Στράγγιξε τα μανιτάρια από το νερό της κονσέρβας και κόψε τα σε λεπτές φέτες. Σόταρε λίγο τα μανιτάρια με μια κουταλιά λάδι. Κόψε το ζαμπόν λωρίδες και τις ντομάτες σε ροδέλες. Άπλωσε τα λιωμένα στοματάκια στην ανοιγμένη ζύμη, ρίξε το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες και το ζαμπόν πάνω στην πίτσα ομοιόμορφα. Πασπάλιστε το τριμμένο τυρί η κομμένο σε λεπτές φέτες. Ψήσε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη. Κι εδώ εννοείτε ότι μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο υλικό σου αρέσει. 
Πηγη:men24.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: