Συνοδεύεται ιδανικά με γλυκό κόκκινο κρασί
Υλικά 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
8 αποφλοιωμένα ντοματάκια
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
100 γραμμ. κασέρι
4 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι
1 κουταλιά κάππαρη
από 1 κουταλιά μαϊντανό και βασιλικό
λάδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Πλύντε και ζεματίστε τις μελιτζάνες για 2-3 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Στραγγίστε τες, στύψτε τες ελαφρά με τα χέρια σας και κόψτε τες κατά μήκος στη μέση.
Αφαιρέστε μέρος απ’ την ψίχα τους και ψιλοκόψτε την.
Τρίψτε το κρεμμύδι, ψιλοκόψτε το σκόρδο, τις αντσούγιες και τα ντοματάκια. Θρυμματίστε την ψίχα ψωμιού με τα χέρια σας.
Τρίψτε το κασέρι.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και την ψίχα απ’ τις μελιτζάνες σ’ ένα τηγάνι με 4 κουταλιές λάδι.
Προσθέστε το σκόρδο, τις αντσούγιες, την κάππαρη, τα ντοματάκια, το μαϊντανό, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλάκια ζάχαρη.
Βράστε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει.
Προσθέστε και ανακατέψτε την ψίχα ψωμιού και το τυρί.
Γεμίστε τις μελιτζάνες με τη γέμιση.
Ρίξτε 2 κουταλιές λάδι σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε μέσα τις μελιτζάνες.
Ψήστε τες για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σερβίρετέ τες ζεστές ή χλιαρές.
Πηγη:myself.gr
0 σχόλια: