Μετά το ‘I do’ όλα παίρνουν τον δρόμο τους που κάποιες όμως φορές έχει και την ταμπέλα…: οδός Γολγοθά!
Μετά την αποδοχή της πρότασης (ηθελημένης ή καταναγκαστικής ή εκβιαστικής ή καθυστερημένης ή ωφέλιμης κ.λ.π.) η ιστορία ξεκινά. Γνωριμίες γονέων, κοντινών συγγενών και φίλων αμφοτέρων και οι διαδικασίες (είτε σε εγρήγορση είτε σε πιο slow motion) για τις προετοιμασίες του γάμου «κυρήσσουν» την έναρξή τους!Αυτή ακριβώς η περίοδος είναι εξαιρετικά καθοριστική για το ζευγάρι. Καθένας που εμπλέκεται εκφράζει την άποψή του για το παραμικρό και φυσικά… δεν απαιτεί να εισακουστεί.
Επειδή λοιπόν η θέση των μελλονύμφων είναι μάλλον δύσκολη σε αυτές τις περιπτώσεις φροντίστε να προσέχετε τι λέτε ακολουθώντας 6 απλούς κανόνες αλλά και αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος όπως… τα παρακάτω:
Είναι γνωστό πως στο εξωτερικό ιθεισται στο τραπέζι του γάμου οι κοντινοί συγγενείς να διακόπτουν το δείπνο για να κάνουν πρόποση αλλά και να δίνουν τις ευχές τους στους νεόνυμφους.
Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις μεγαλύτερες… γκάφες που έχουν καταγραφεί, φυσικά προς… αποφυγήν:
1. ο πατέρας της νύφης: «είχα τη τύχη να γνωρίσω τον γαμπρό μου πριν από την κόρη μου Μαρία, εξαιτίας της άλλης μου… κόρης Λουίζας!!!»
2. ο κουμπάρος: « ο γαμπρός είναι ο καλύτερος μου φίλος και θα ήθελα να γνωρίζει πως θα βρίσκομαι πάντα δίπλα του και θα τον στηρίζω ακόμα κι αν αυτός ο γάμος… αποτύχει!!!»
3. ο πατέρας του γαμπρού: «είμαι πολύ ευτυχισμένος απόψε για τον γιο μου και την υπέροχη γυναίκα του Σάρα». Δυστυχώς όμως, το όνομα της νύφης ήταν Κειτ. Σάρα ονομαζόταν η… πρώην του γιου!
Επειδή λοιπόν αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην φαντασία αλλά και στην πραγματικότητα κι επειδή εμείς (ευτυχώς στην προκειμένη περίπτωση) δεν διαθέτουμε «ευρέως» τουλάχιστον αυτό το έθιμο, είναι καλό να προσέχουμε τα λόγια μας… γενικότερα αποφεύγοντας αναφορές στα παρακάτω ζητήματα που είναι και οι συνήθεις… «ύποπτοι»:
1. «Αυτό πρόκειται ή πρέπει να κόστισε μια περιουσία!»
Πρόκειται για μια έκφραση που πυροδοτεί τα… νεύρα, τις υποψίες και οτιδήποτε άλλο… εύκαιρο την περίοδο αυτή βρίσκοντας «ανταπόκριση» σε κάθε κακοπροαίρετο αλλά και τους μελλόνυμφους μιας και ο αρχικός προϋπολογισμός σχεδόν πάντα ξεπερνιέται.
2. «να βάλετε μπροστά αμέσως για μωράκι!»
Καθένας έχει τα δικά του σχέδια και προτεραιότητες και κανείς δεν σας «εγγυάται» πως συμπίπτουν με τα δικά σας! Η αλλαγή στην ζωή του ζευγαριού είναι ήδη μεγάλη με το επερχόμενο γάμο, οπότε ο ερχομός ενός παιδιού είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θέλουν να συζητήσουν για να σας… ενημερώσουν!
3. «Θυμάμαι όταν…»
Να το ξεχάσατε! Μια αθώα για εσάς αναφορά μπορεί για κάποιους να πυροδοτήσει τροφή για σχόλια και κατ επέκταση καβγά! Κανέναν δεν ενδιαφέρουν πραγματικά (και τις περισσότερες φορές χωρίς καχυποψία) οι νεανικές τρέλες και επιλογές!
4. στο τραπέζι του γάμου: «που είναι ο ή η τάδε; Δεν ήρθε; Δεν τον/την κάλεσαν;»
Είναι σαφές! Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος λείπει, σίγουρα θα υπάρχει λόγος! Ο πρώτος, πιθανόν να αφορά σε κώλυμα του ιδίου και ο δεύτερος σε επιλογή των νεονύμφων!
5. «τα διαζύγια έχουν γίνουν πιο πολλά από τους γάμους!»
Η λέξη διαζύγιο για κάποιον που πήρε την απόφαση να παντρευτεί και έχει μπει στην διαδικασία είναι απαγορευμένη! Παρομοίως και οι εικασίες, οι προσωπικές ή φιλικές εμπειρίες αλλά και τα παραδείγματα του παρελθόντος!
6. την ημέρα του γάμου: «η πρώτη νύχτα του γάμου είναι αξέχαστη!»
Στατιστικά, τα περισσότερα ζευγάρια καταλήγουν στο κρεβάτι… πτώματα από την κούραση της ημέρας, οπότε μην τάζετε χωρίς… τον ξενοδόχο δημιουργώντας κλίμα απογοήτευσης για την περίπτωση που δεν…
Πηγη:myself.gr
0 σχόλια: