Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ένα µήλο την ηµέρα…

Ένα µήλο την ηµέρα…

Η λαϊκή ρήση που θέλει το µήλο «ανταγωνιστή» των γιατρών είναι κάθε άλλο παρά τυχαία, αφού το δηµοφιλές φρούτο έχει αµέτρητα οφέλη για την υγεία µας.

Μοναδικές ιδιότητες
Τα µήλα περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταµίνες A και C, φολικό και µηλικό οξύ, ενώ είναι και πλούσια σε πηκτίνη, µια µορφή διαλυτών ινών που µειώνει την «κακή» χοληστερίνη.

Θεωρείται ότι διεγείρουν την πεπτική λειτουργία αλλά και ότι βοηθούν σε περιπτώσεις ρευµατισµών, ουρικής αρθρίτιδας, κακής λειτουργίας των νεφρών και του συκωτιού και αρτηριοσκλήρυνσης. Θεωρούνται επίσης ωφέλιµα για τους πάσχοντες από διαβήτη, καθώς οι διαλυτές ίνες τους βοηθούν στη ρύθµιση του σακχάρου στο αίµα, ενώ βοηθούν και στην καλή λειτουργία του εντέρου και τονώνουν το νευρικό και µυϊκό σύστηµα.

Τέλος τα µήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κερκετίνη, µια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία η οποία, µεταξύ άλλων, πιστεύεται ότι προστατεύει και από τη νόσο Αλτσχάιµερ.

Με τη φλούδα
Τα µήλα καλό είναι να τρώγονται µε τη φλούδα τους, αφού βέβαια τα έχουµε πλύνει πολύ καλά. Κι αυτό επειδή η φλούδα περιέχει πολλές βιταµίνες και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήµατος.

Στην κουζίνα
Η µηλόπιτα είναι µόνο µια από τις πιο δηµοφιλείς γευστικές δηµιουργίες µε µήλο. Το αγαπηµένο φρούτο τρώγεται επίσης ως κοµπόστα και µαρµελάδα αλλά και ψητό και ως γέµιση σε στρούντελ, τάρτες και άλλα γλυκά. Χρησιµοποιείται επίσης σε σαλάτες και σάλτσες, ενώ συνοδεύει και πιάτα µε χοιρινό ή κοτόπουλο.

Χρήσιµες συµβουλές
Προτιµήστε τα σκληρά, σφιχτά µήλα µε ωραίο χρώµα, αποφεύγοντας αυτά που είναι χτυπηµένα.
Μην τα αφήνετε πολύ καιρό έξω από το ψυγείο, γιατί θα µαραθούν. Αν δεν θέλετε να τα φυλάξετε στο ψυγείο, διαλέξτε ένα δροσερό και σκιερό µέρος.

Tip
Για να διατηρήσουν τα κοµµένα σας µήλα το χρώµα τους ραντίστε τα µε λίγο χυµό λεµονιού.
Πηγη:myworld.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: