Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Δίπλες με Μαστίχα Χίου

Σιμιγδάλι, 5-6 φλιτζάνι/-α
Αυγό, 8 τμχ.
Πορτοκάλι, 2-3 τμχ., ο χυμός τους
Αλάτι, λίγο
Μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
Μαστίχα, 2-3 γρ., κοπανισμένη, σιρόπι
Φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα
Λικέρ Μαστίχα

Βάζουμε το σιμιγδάλι σε μία λεκάνη και ρίχνουμε τα αβγά, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, τη μαστίχα και τη σόδα. Τα ζυμώνουμε καλά να γίνει μια σφιχτή ζύμη. (Αν η ζύμη γίνει πολύ σφιχτή τη ραντίζουμε με λίγο νερό).

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα με τον πλάστη και την κόβουμε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια με ρόδα, σε διάφορα σχέδια.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τις δίπλες και όταν ροδίσουν τις στραγγίζουμε. Τις σιροπιάζουμε αφού έχουμε ρίξει το λικέρ μαστίχα.

Σερβίρουμε αφού τις πασπαλίσουμε με φιστίκι Αιγίνης.
Πηγη:in.gr



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: