Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ναυάγησε ο διάλογος - Συνεχίζεται η απεργία


Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας, με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ να συνεχίζουν την απεργία.


"Η ευθύνη για ακόμη μια φορά δεν μας βαρύνει. Η κυβέρνηση πήγε εν κρυπτώ το νομοσχέδιο στη Βουλή. Δείχνει για άλλη μια φορά αδιαλλαξία" επισήμανε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ Γιώργος Τζωρτζάτος.
"Αγωνιζόμαστε στο δρόμο. Το υπουργείο έπρεπε να μας δώσει σήμερα ότι αξίζει στους αγωνιστές" σημείωσε. Στο μεταξύ, μετά και από τη σημερινή αδιαλλαξία των απεργώντο, η κυβέρνηση αναμένεται να προτάξει το «όπλο» της πολιτικής επιστράτευσης. Ως λάθος χαρακτήρισε "το ενδεχόμενο να αναζητήσει η κυβέρνηση ακραίες λύσεις" ο Γιώργος Τζωρτζάτος, κάνοντας σαφή αναφορά στο ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης.

H κυβέρνηση, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του ΣΚΑΪ, αναμένεται να προτείνει στους επαγγελματίες τη χορήγηση και δεύτερης άδειας για καθεμία υφισταμένη. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, δήλωσε πως το υπουργείο είναι θετικό σε αυτό το ενδεχόμενο.

«Αν τη ζητάνε, πολύ ευχαρίστως, εγώ θα ήμουν θετικός σε δεύτερη άδεια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε παράλληλα πως το κράτος θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και κάλεσε για ακόμη μία φορά τους επαγγελματίες να λάβουν υπόψη τους το κοινωνικό σύνολο.

Στη σημερινή συνάντηση (28/7) αναμένεται να συζητηθεί και η περίπτωση των 5.500 μεταφορέων, οι οποίοι μπήκαν στον κλάδο τα τελευταία δύο χρόνια μέσω μεταβίβασης αδειών και είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις νέες ρυθμίσεις.

«Κάναμε αγώνα για να κερδίσουμε την τριετία», επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, που θεωρεί ότι σε αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο «όλοι κάτι χάνουμε για να κερδίσει η χώρα».

Νέο πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση και η απεργία που εξήγγειλαν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών στις διεθνείς μεταφορές που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Βενζίνη με το σταγονόμετρο

Στο μεταξύ, η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων έχει προκαλέσει προβλήματα στην αγορά, καθώς τα περισσότερα πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν στερέψει από καύσιμα. Από σήμερα (28/7) αναμένεται να παρουσιαστούν ελλείψεις στην αγορά και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Στα λιγοστά πρατήρια που διαθέτουν καύσιμα σχηματίζονται ουρές δεκάδων μέτρων, με αποτέλεσμα και αυτά να «στεγνώνουν» σε λίγες ώρες, παρά το γεγονός ότι οι πρατηριούχοι έχουν βάλει «πλαφόν» 20 - 25 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι οδηγοί.

Στάση αναμονής από βενζινοπώλες

Οι βενζινοπώλες από την πλευρά τους αποφάσισαν να μην προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, τηρώντας στάση αναμονής ενόψει και της δημόσιας διαβούλευσης επί των ρυθμίσεων που προβλέπει για τον κλάδο τους το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Παρότι η Ο.Β.Ε. ανακοίνωσε στις 26/7/2010 την πρόθεσή της για απεργιακές κινητοποιήσεις, η ανάρτηση σήμερα 27/7/2010 του νομοσχεδίου σε δημόσια διαβούλευση και το αίσθημα ευθύνης έναντι των καταναλωτών την περίοδο αυτή μας οδηγεί να εξαντλήσουμε τα περιθώρια διαλόγου για την αλλαγή των διατάξεων με γνώμονα την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ).
Πηγη:cosmo.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: