Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Είναι αλήθεια πως τα γλυκά μας ηρεμούν;

http://trelogaidouri.blogspot.com/

Είναι αλήθεια πως τα γλυκά μας ηρεμούν;
Πραγματικά, αυτή η ανάγκη σας είναι αποτέλεσμα του στρες και των υψηλών επιπέδων κορτιζόλης.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Οι τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και λίπη έχουν καταπραϋντική και αντικαταθλιπτική δράση, καθώς ανεβάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης και ενδορφινών. Μόνο μία φυσική τροφή είναι πλούσια και σε υδατάνθρακες και λίπη: το μητρικό γάλα. Περίπου το 50% των θερμίδων του προέρχονται από το λίπος, το 42% από ένα μέτριο γλυκαιμικά υδατάνθρακα (λακτόζη) και το 8% από πρωτεΐνες. Οι φυσικές υγιεινές τροφές είναι είτε υψηλές σε υδατάνθρακες και χαμηλές σε λιπαρά (φρούτα, δημητριακά, όσπρια), είτε υψηλές σε λιπαρά και χαμηλές σε υδατάνθρακες (ξηροί καρποί, ελιές, αβοκάντο), είτε υψηλές σε πρωτεΐνες και συχνά και σε λίπος αλλά σχεδόν χωρίς καθόλου υδατάνθρακες (κρέας, αβγά).

Τα γλυκά της... παρηγοριάς
Το συνδυασμό υψηλών υδατανθράκων και λίπους τον βρίσκουμε μόνο στα επεξεργασμένα, τυποποιημένα τρόφιμα. Ακριβώς όπως το μητρικό γάλα, προσφέρουν μια χαλαρωτική, ευχάριστη αίσθηση. Αν λοιπόν η ζωή σας σάς προκαλεί στρες, οδηγείστε να τα καταναλώνετε συχνά. Έτσι, ωστόσο, παρουσιάζετε υψηλά επίπεδα ινσουλίνης και συσσώρευση κοιλιακού λίπους, ενώ αυξάνεται ο κίνδυνος για διαβήτη, καρδιακά νοσήματα και καρκίνο. Και τελικά αποκτάτε περισσότερο στρες παρά ηρεμείτε. Ο λόγος; Όταν καταναλώνετε τροφές με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο, οι οποίες αυξάνουν απότομα το σάκχαρό σας, παράγεται υπερβολική ινσουλίνη, για να το επαναφέρει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Η ταχεία πτώση του σακχάρου, 45 λεπτά με 2 ώρες μετά, προκαλεί στον οργανισμό στρες, οπότε αυτός εκκρίνει τις «ορμόνες του άγχους» αδρεναλίνη και κορτιζόλη.
Πηγη:myself.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: