Το Μουντιάλ είναι από τις καλύτερες ευκαιρίες να μαζευτεί η παρέα. Τα σνακ και οι μπύρες απαραίτητες. Εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο τους φίλους ετοιμάζοντας ο ίδιος τα σνακ για την ποδοσφαιρική σας βραδιά.
Club sandwich
Υλικά
3 φέτες ψωμί για τοστ
1 φέτα καπνιστή μπριζόλα ή γαλοπούλα
1 φέτα τυρί για τοστ
λίγες πατάτες τηγανιτές
1 φύλλο μαρουλιού
2 φέτες ντομάτα αλατισμένη
μαγιονέζα
Εκτέλεση
-Βάζεις τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια τις αλείφεις με μαγιονέζα.
-Παίρνεις την πρώτη φέτα και βάζεις μια φέτα τυρί και μαρούλι. Πάνω βαλε την επόμενη φέτα ψωμιού και βάλε την καπνιστή μπριζόλα και την ντομάτα.
-Κλείνεις με την τρίτη φέτα ψωμιού και κόβεις το σάντουιτς στα 4. Σερβίρεις με τις πατατούκες και είναι έτοιμο!!
-Αυτή η συνταγή βέβαια είναι για ένα Club sandwich. Υπολόγισε τα υλικά ανάλογα με την παρέα σου.
Χοτ ντόγκ
Υλικά
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 πιπεριές σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
λίγο τσίλι
λουκάνικα Φρανκφούρτης
ψωμάκια για χοτ ντόγκ
Εκτέλεση
-Τηγανίζεις το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτεις το σκόρδο, λίγο τσίλι και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία. Το αφήνεις για 2 με 3 λεπτά περίπου.
-Εντωμεταξύ ψήσε στο γκριλ τα λουκάνικα μέχρι να μαλακώσουν.
-Άνοιξε τα ψωμάκια, γέμισε τα με τα λουκάνικα και τη σάλτσα τσίλι και είναι έτοιμα.
Χάμπουργκερ
Υλικά
1/2 ποτήρι κιμά
1 κουταλιά φρυγανιά ή ψωμί τριμμένο
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πρέζες αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1 ψωμάκι στρογγυλό
αγγουράκι, ντομάτα, μαρούλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-Πλύνε και κόψε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
-Βάλε σε λεκάνη το κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.
-Ζύμωσε καλά με το χέρι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-Πλάσε με το μίγμα ένα μπιφτέκι.
-Βάλε το μπιφτέκι στο φούρνο να ψηθεί στους 250 βαθμούς.
-Όταν ροδοκοκκινίσει, γύρισε το από την άλλη μεριά.
-Μέχρι να ψηθεί το μπιφτέκι, πλύνε και κόψε το αγγουράκι, τη ντομάτα και το μαρούλι.
-Βάλε τα υλικά σου στο ψωμάκι και έτοιμο το χάμπουργκερ.
-Προαιρετικά αν θες μπορείς να βάλεις και τυρί.
-Και σε αυτή τη συνταγή τα υλικά είναι για ένα χάμπουργκερ.
Ρολό με πικάντικες πατάτες, μπέικον και κασέρι
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
300 γρ. βρασμένες πατάτες
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλ. κασέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
-Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το λάδι και το μπέικον, και σοτάρεις μέχρι να γίνει τραγανό.
-Πρόσθεσε το κρεμμύδι να μαραθεί και αυτό.
-Σε ένα μπολ βάζεις τις βρασμένες πατάτες, τις λιώνετε με ένα πιρούνι και προσθέτεις μέσα το μπέικον με το κρεμμύδι και ανακατεύεις.
-Πρόσθεσε το τυρί , το μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες και ανακάτεψε.
-Άπλωσε το φύλλο σφολιάτας και βάλε μέσα την γέμιση. Τύλιξε σε ρολό και κλείστε τις άκρες με λίγο νερό πιέζοντας.
-Βάλε τα σ’ ένα ταψί και ψήστα στο φούρνο 160 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.
-Για να μην κολλήσουν καλύτερα βάλε μια λαδόκολλά στον πάτο του ταψιού.
Ατομικά πιτσάκια με γεύση Ελλάδας
Υλικά
Για τη ζύμη
3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3/4 (περίπου) φλιτζάνι χλιαρό νερό
Για την γέμιση
ροδέλες πράσινης πιπεριάς
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα πολτοποιημένη
ρίγανη
φέτα τριμμένη (1 κουταλιά σούπας σε κάθε τεμάχιο)
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
ελιές και ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-Φτιάχνεις μια ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό νερό (όσο πάρει).
-Κάνεις την ζύμη ρολό και την κόβεις σε φέτες με πάχος 1 με 1,5 εκατοστό.
-Άνοιξε κάθε φέτα σε δίσκο και στρώσε τους σε ταψί.
-Πολτοποίησε την ντομάτα με το σκόρδο και μια κουταλιά λάδι.
-Βάλε σε όλους τους δίσκους τον πολτό της ντομάτας μετά βάλε φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, μια ελιά, πασπάλισε με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
-Ψήσε στους 200°C πάνω κάτω για 35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.
Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο
Υλικά
700 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος φιλέτο
70 γραμμάρια γαλέτα
70 γραμμάρια παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
το χυμό ενός λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-Κόβεις το φιλέτο σε μπουκιές.
-Σε ένα μπολ βάλε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και τέλος το πιπέρι και χτυπά (μπορείς και με το μηχανηματάκι για τον φραπέ) να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-Σε ένα άλλο μπολ βάλε την γαλέτα με την παρμεζάνα.
-Βουτά τις μπουκίτσες στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας.
-Βάλε στο ταψί μια λαδόκολλα και τοποθέτησε τις κοτομπουκιές την μία δίπλα στην άλλη χωρίς να ακουμπάνε.
-Βάλε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά. Καλό είναι να έχεις το νου σου γιατί -καίγονται εύκολα.
Ζαμπονοτυροπιτάκια
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
20 φέτες τυρί
20 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη
φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
Εκτέλεση
-Κόψε στα δύο το φύλλο κρούστας.
-Βάλε πάνω σε κάθε φύλλο από μία φέτα τυρί και μία φέτα ωμοπλάτη.
-Γυρνά προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει και στη συνέχεια τύλιξέ το σαν φλογέρα.
-Τα αλείφεις με αυγό, τα περνάς από τη φρυγανιά και τα τηγανίζεις.
Πηγη:men24.gr
0 σχόλια: