Η Δευτέρα του Πάσχα είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις.
Εάν ο εργοδότης απασχολήσει το προσωπικό του, οφείλει τα εξής: -για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο: το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
Σε όσους απουσιάσουν αδικαιολόγητα από την εργασία τους, ενώ η επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί νόμιμα κατά τις αργίες, δεν οφείλεται ούτε ημερομίσθιο, ούτε φυσικά προσαύξηση. -για όσους μισθωτούς αμείβονται με μηνιαίο μισθό: εάν η επιχείρηση νόμιμα λειτουργεί τις επίσημες αργίες, Κυριακές κ.λπ., δικαιούνται να λάβουν ως αμοιβή προσαύξηση μόνο το 75% επί του νομίμου ωρομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν.
Εάν η επιχείρηση κανονικά δεν λειτουργούσε και εφέτος λειτουργεί κατ εξαίρεση την Δευτέρα του Πάσχα, ο εργοδότης θα καταβάλλει την προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιο για όσες ώρες απασχοληθούν και τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν, υπολογιζόμενα επί του 1/25ου του καταβαλλόμενου μισθού τους.
Πηγη:madata.gr


0 σχόλια: