Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

H Lady Gaga απόφοιτος σχολής καλογραιών

Μπορεί να σόκαρε όλο τον κόσμο με τις εκκεντρικές της εμφανίσεις, αλλά h Lady δεν ήταν ανέκαθεν έτσι...
Η Lady Gaga, κατά κόσμο Στέφανι Τζερμανότα (Stefani Germanotta) κατάφερε για ακόμη μια φορά να ταρακουνήσει το κοινό της με το τελευταίο βίντεο της συνεργασίας της με την Μπιγιονσέ (Beyonce). Η εμφάνιση και των δύο στο "Telephone" είναι... φωτιά.

Γυρίζοντας όμως λίγο πίσω στο χρόνο θα δούμε μια νεαρή σχεδόν αγγελική Στέφανι, στη ζωή της οποίας δεν υπήρχε τίποτα που να προδιαθέτει σχετικά με την εξέλιξή της.
Αντί για τους σκληρούς δρόμους της Νέας Υόρκης, η Gaga έμαθε τα πρώτα πράγματα για την τέχνη της σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα καθολικά σχολεία της πόλης, αυτό της Μονής Καλογραιών της Ιερής Καρδιάς (Convent Of The Sacred Heart).
Στα τέσσερά της χρόνια ήταν ήδη μία εξαιρετική μουσικός. Σε ένα λεύκωμα των πρώτων σχολικών της χρόνων μάλιστα αναφέρει ότι το πιο αγαπημένο πράγμα που έχει στην κατοχή της ήταν το πιάνο της.

Οι εύποροι Ιταλοαμερικανοί γονείς της, Τζόζεφ (Joseph) και Σίνθια (Cynthia) πίστευαν ότι είχαν μια μεγάλη πιανίστρια στα χέρια τους. Η πορεία, βέβαια, τους άλλαξε κάπως τα σχέδια.


Μέχρι να αποφοιτήσει από το μοναστήρι του Μανχάταν, η ιδιαίτερη, εκκεντρική και φιλόδοξη προσωπικότητα που θα την έφτανε τόσο γρήγορα στην μουσική κορυφή όλου του κόσμου, ήταν έτοιμη να βγει στη επιφάνεια.

Και δίνοντας μια πρόγευση του τι θα ερχόταν στο μέλλον, η Gaga δήλωνε ότι αυτό που απεχθανόταν περισσότερο ήταν οι "συνηθισμένοι άνθρωποι". Από εκείνη τη στιγμή, η τραγουδίστρια έχει εκφράσει επανειλημμένα ότι ένιωθε εκτός τόπου και χρόνου όταν είχε να κάνει με συντηρητικά περιβάλλοντα.

Είπε συγκεκριμένα: "Συχνά με κορόιδευαν ως προκλητική ή εκκεντρική οπότε άρχισα να το κοντρολάρω. Δεν ταίριαζα πουθενά και ένιωθα σαν φρικιό'.

Στην ιστοσελίδα του σχολείου γράφει: "Η Μονή των Καλογραιών της Ιερής Καρδιάς συνδυάζει μια ξεχωριστή ακαδημαϊκή εμπειρία με ένα περιβάλλον που θρέφει την καρδιά, το μυαλό και το πνεύμα των νέων κοριτσιών που φοιτούν εδώ".

Η εξέλιξη όμως της Gaga σίγουρα δεν είναι αυτό που περιμένει κανείς από τις σεμνές αποφοίτους της Ιερής Καρδιάς.

Μετά το Καθολικό σχολείο, παρακολούθησε ένα μουσικό τμήμα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αλλά γρήγορα τα παράτησε.

Στη συνέχεια έμπλεξε με την κοκαΐνη και έβγαζε χρήματα κάνοντας στριπτίζ καθώς προσπαθούσε να ξεκινήσει τη μουσική της καριέρα. Υπέγραψε με την κορυφαία εταιρεία "Def Jam Recordings" αλλά ύστερα από τρεις μήνες, έφυγε και από εκεί.


Και η Gaga αποκαλύπτει: "Δούλευα σε στριπτιτζάδικα στα 18 μου. Τα κορίτσια του κύκλου μου δεν αναμενόταν να κάνουν κάτι σχετικό. Προέρχομαι από μια πλούσια ιταλική οικογένεια, πήγα σε καλό σχολείο.

"Υποτίθεται ότι έπρεπε να μείνω μαζί με τον μπαμπά και τη μαμά μέχρι να πεθάνουν. Εγώ πήγα ενάντια σε όλα αυτά που έμαθα μεγαλώνοντας.
"Έφυγα από το σπίτι, δεν δεχόμουν βοήθεια από τους γονείς μου και χρηματοδοτούσα μόνη τη ζωή μου δουλεύοντας ως σερβιτόρα ή πετώντας τα ρούχα μου".

Η Gaga παραδέχτηκε ότι χτύπησε πάτο, περνώντας "λευκές" νύχτες με την κοκαΐνη στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη. Αλλά την έσωσε τελικά ο πατέρας της και η απίστευτη θέλησή της να τα καταφέρει στη σόουμπιζ.

Αποκάλυψε τα εξής: "Ο πατέρας μου είναι ένας πολύ ισχυρός άντρας. Με κοίταξε λοιπόν μια μέρα και μου είπε 'Τα έχεις σκ***σει μικρή'. Και εγώ τότε τον κοίταξα και σκέφτηκα 'Πώς ξέρει ότι είμαι φτιαγμένη τώρα;'
"Και δεν είπε ποτέ μία λέξη για τα ναρκωτικά. Ούτε μια λέξη.
"Όμως είπε: 'Θέλω απλά να σου πω ότι όποιον γνωρίσεις σε αυτή την κατάσταση, και όσους φίλους κάνεις στο μέλλον ενώ είσαι έτσι, θα τους χάσεις. Και δεν ξαναμιλήσαμε γι' αυτό ποτέ".

Έχοντας καθαρίσει πια, η Gaga πήγε να δουλέψει με τον παραγωγό Ρομπ Φουσάρι (Rob Fusari).
Ο Ρομπ -που αργότερα θα έκανε την συμπαραγωγή του άλμπουμ της "The Fame" το οποίο κέρδισε δύο βραβεία Γκράμι και ένα Μπριτ- λάτρευε τα φωνητικά της που την έκαναν να ακούγεται σαν ένας "θηλυκός Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury)". Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι και στη ζωή, αλλά η σχέση τους δεν κράτησε για πολύ.

Ο Ρομπ πρόσφατα κατέθεσε μήνυση ύψους £20 εκατομμυρίων υποστηρίζοντας ότι παρά το ότι βοήθησε τόσο πολύ στη δημιουργία του φαινομένου Gaga (ακόμα και του ονόματός της αυτού καθαυτού) δεν ωφελήθηκε ανάλογα οικονομικά.

Υποστηρίζει ότι αφού έκανε σήμα κατατεθέν της νεαρής τραγουδίστριας το τραγούδι των Queen "Radio Ga Ga", γεννήθηκε η Lady Gaga. Αυτό ήταν το τραγούδι με το οποίο ξεκινούσε της εμφανίσεις της.
"Η Lady Gaga προέκυψε στην πραγματικότητα κατά λάθος. Έγραψα σε ένα μήνυμα του κινητού τις λέξεις Radio Ga Ga και με μια αυτόματη διόρθωση, το μηχάνημα άλλαξε τη λέξη Radio σε Lady.
"Εκείνη μου απάντησε αμέσως: 'Αυτό είναι. Μη με ξαναπείς Στέφανι ποτέ'. Από εκείνη τη μέρα και μετά, ήταν η Lady Gaga".

Από τη στιγμή που έκανε επιτυχία, η τραγουδίστρια βρίσκεται παντού και με τα τρελά ρούχα, και τις ιδιαίτερες εμφανίσεις της, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, μόνιμα.

Από τις πιο εκκεντρικές της εμφανίσεις είναι εκείνη που για φιλανθρωπικό γκαλά στόλισε με πέρλες όλο της το σώμα και το πρόσωπο, ενώ τώρα τελευταία, και στο πλαίσιο της προώθησης της τελευταίας της δουλειάς "Telephone", μετατρέπει τα πάντα -ιδιαίτερα την κόμη της- σε τηλέφωνο.

Τα ρούχα της είναι το ίδιο χαρακτηριστικά όσο και η μουσική της. Η ίδια έχει πει: "Δεν έχω τις ίδιες προτεραιότητες που έχει όλος ο κόσμος. Μου αρέσει να το κάνω αυτό συνέχεια. Η ψυχωτική γυναίκα που είμαι στ' αλήθεια, βγαίνει προς τα έξω όταν δεν δουλεύω. Όταν δεν δουλεύω, τρελαίνομαι".
Πηγη:womenonly.gr



Bookmark and Share


SHARE THIS

0 σχόλια: