Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Πάνω από 13 εκατομμύρια οι "μολυσμένοι" υπολογιστές

Η Panda Security βοήθησε στην εξάρθρωση του δικτύου ηλεκτρονικής πειρατείας "Mariposa“, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα δίκτυα μολυσμένων υπολογιστών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρίας, καθώς και της Defence Intelligence, το γιγαντιαίο αυτό δίκτυο μολυσμένων υπολογιστών, εντοπίστηκε λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα και κατέβηκε από το διαδίκτυο.

Οι δημιουργοί του δικτύου Mariposa πουλούσαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Διαδικτύου, όπως κωδικούς πρόσβασης, usernames, αριθμούς λογαριασμών, πληροφορίες τραπεζών και πιστωτικών καρτών, προκειμένου να πραγματοποιούνται στη συνέχεια παράνομες οικονομικές συναλλαγές μέσω Internet.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι οι μολυσμένοι υπολογιστές ανέρχονται σε 12,7 εκατομμύρια, που βρίσκονται διάσπαρτοι σε πάνω από 190 χώρες παγκοσμίως.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, τράπεζες, δημόσιοι οργανισμοί, πανεπιστήμια, κυβερνητικοί φορείς, αλλά και οικιακοί χρήστες. Οι τρεις ύποπτοι που κατηγορούνται για τη δημιουργία, αλλά και τη διαχείριση του δικτύου έχουν συλληφθεί από την Ισπανική αστυνομία.

Με πάνω από 13 εκατομμύρια μολυσμένους υπολογιστές, το Mariposa ήταν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα υποκλοπών και παράνομης διακίνησης ηλεκτρονικών δεδομένων που έχει καταγραφεί έως τώρα.
Πηγη:nooz.gr



Bookmark and Share


SHARE THIS

0 σχόλια: