Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Εισπρακτικό ρεκόρ για την ταινία «Η Νήσος»


Οι λάτρεις του ελληνικού κινηματογράφου και της κωμωδίας έφεραν το καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα και «ανέδειξαν» στο ελληνικό box office μία ταινία που αναφέρεται στην κλειστή κοινωνία ενός νησιού η οποία αναστατώνεται από τον ξαφνικό και περίεργο θάνατο του άρχοντα του τόπου, Θεμιστοκλή Δίκαιου !

Εκείνος αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία και η διαθήκη του, επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις. Η περιουσία μοιράζεται στις τέσσερις «εξουσίες» του χωριού, τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα της εκκλησίας. Για να πάρουν όλοι τα χρήματα θα πρέπει να δεχτούν να διαβαστούν, δημοσίως, στην πλατεία του χωριού τέσσερις επιστολές -μία για τον καθένα- το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο ίδιος!

Αυτή είναι η υπόθεση της μεγαλύτερης κωμωδίας της χρονιάς, της «Νήσου», που έκανε εισπρακτικό ρεκόρ και έκοψε μέσα σε 9 μέρες, 260.000 εισιτήρια! Μόνο το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς (31/12/2009 με 3/01/2010) έκοψε 132.166 εισιτήρια σε 104 αίθουσες, που αποτελεί το τρίτο καλύτερο άνοιγμα ελληνικής ταινίας, μετά τις ταινίες «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (163.669, 2005) και «El Greco» (141.584, 2007).

Επιπλέον, αποτελεί το καλύτερο άνοιγμα ελληνικής ταινίας τα τελευταία δυο χρόνια, περίοδο που έκαναν πρεμιέρα στις αίθουσες ταινίες όπως οι «Μόλις Χώρισα», «Bank Bang», «Το Γαμήλιο Πάρτι», «Η Κληρονόμος». Η δυναμική πορεία της «Νήσου» αναμένεται να συνεχιστεί όπως δείχνουν οι αντιδράσεις του κοινού μέσα και έξω από τις αίθουσες. Ο κόσμος γελάει, τη συζητάει, τη βλέπει και δεύτερη φορά, ενώ οι 16 χαρακτήρες της ταινίας έχουν γίνει μέχρι και κουίζ στο facebook!

Στην ταινία, που σκηνοθετεί ο Χρήστος Δήμας, πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Καστάνη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Τζουμάκης, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Παύλος Ορκόπουλος, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Αλέξανδρος Γιάννου, Ιωάννα Πηλιχού, Σόλων Τσούνης και ο Κώστας Βουτσάς.
πηγη:myself.gr



Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: