Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Νέο ρεκόρ για την 20th Century Fox το 2009.


Ενώ το 2009 ετοιμάζεται να φύγει, τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο κάνουν τους απολογισμούς τους για εγχώρια και διεθνή έσοδα. Η 20th Century Fox αποδεικνύεται ο αδιαμφισβήτητος θριαμβευτής, σπάζοντας το ρεκόρ στο διεθνές Box Office με εισπράξεις 2,26 δις δολαρίων.

Το προηγούμενο ρεκόρ των 2,24 δις κρατούσε η Warner Bros. από το 2007, η οποία για φέτος πρέπει να αρκεστεί στην τρίτη θέση με 1,85 δις σε εισπράξεις, μία θέση πιο πίσω από τη δεύτερη Sony η οποία κατάφερε, έστω και οριακά, να ξεπεράσει τα 2 δις.

Τρία είναι τα δυνατά “χαρτιά” της Fox που κατάφεραν να τη φέρουν στην πρώτη θέση, ένα από την καλοκαιρινή περίοδο και δύο από την προ-χριστουγεννιάτικη περίοδο. Το πρώτο είναι το 3D animation «Ice Age: Dawn Of The Dinosaurs», η τρίτη ταινία της επιτυχημένης σειράς που βγήκε στις αίθουσες τον περασμένο Ιούλιο και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 687 εκ. δολάρια στο διεθνές Box Office, φτάνοντας το σύνολο εισπράξεων της ταινίας (μαζί με τις εισπράξεις επί αμερικανικού εδάφους) στα 884 εκατομμύρια!

Το δεύτερο είναι το «Avatar» του James Cameron, το οποίο μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 403 εκ. δολάρια σε διεθνείς εισπράξεις, ποσό διπλάσιο από αυτό που συγκέντρωσε στην αμερικάνικη αγορά (212 εκ.), και άκρως εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι η ταινία βγήκε στις αίθουσες πάρα πολύ πρόσφατα, την τρίτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Τέλος, άλλη μια “δεκεμβριάτικη” ταινία, η συνέχεια των περιπετειών του σκίουρου Alvin και της παρέας του, «Alvin And The Chipmunks: The Squeakquel», άνοιξε εντυπωσιακά με 36,5 εκ. δολάρια σε εισπράξεις από τις διεθνείς αγορές, έναντι των 75,5 εκ. που έχει συγκεντρώσει στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής, κάτι όμως το οποίο ήταν αναμενόμενο δεδομένης της μεγάλης επιτυχίας της πρώτης ταινίας που δεν αντικατοπρίστηκε διεθνώς.
Πηγη:nooz



Bookmark and Share


SHARE THIS

0 σχόλια: