Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Τips για έξτρα ενέργεια χωρίς καφέ



Υπάρχουν κάποιες ώρες της ημέρας, κυρίως το απόγευμα, που η ενέργεια πέφτει κατακόρυφα. Είναι η ώρα που οι περισσότεροι αναζητούν ένα φλιτζάνι να το γεμίσουν με καφέ και ίσως ένα γλυκό . Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα επανακτήσουμε τη χαμένη μας ενέργεια.


Η αλήθεια είναι ότι ο καφές δεν βλάπτει. Όμως αν έχετε πιει αρκετούς από το πρωί ίσως τα αποτελέσματα να είναι αντίθετα από αυτά που επιδιώκετε.

Υπάρχουν τρόποι να αυξήσετε την ενέργειά σας χωρίς καφέ;

Η απάντηση είναι ναι και διαβάστε το πώς:

Μασήστε τσίχλα

Η τσίχλα δεν αναζωογονεί μόνο την αναπνοή σου, αλλά και το σώμα σου. Μάλιστα, μία βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012 υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα για περίπου 15 λεπτά, ένιωθαν πιο «ενεργοί» από τους υπολοίπους. «Το μάσημα τσίχλας αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς, την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο και ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα», σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Andy Smith, PhD.

Πλούσιο πρωινό

Δεν υπάρχει καλύτερο φυσικό διεγερτικό από ένα υγιεινό πρωινό πλούσιο σε βιταμίνες και υδατάνθρακες, που θα δώσει ενέργεια στο σώμα και στο μυαλό. Την επόμενη φορά λοιπόν που οι αντοχές σου σε εγκαταλείπουν, προτίμησε ένα μπολ δημητριακών ολικής άλεσης, μία μπάρα δημητριακών, πολύσπορα κριτσίνια και φρέσκα φρούτα.

Βάλτε φως

Φώτισε το γραφείο, το δωμάτιο, τον χώρο που βρίσκεσαι. Δεν είναι τυχαίο που το σκοτάδι συνδέεται με τον ύπνο, ενώ το φως, ακόμα και τεχνητό, ξυπνάει τον εγκέφαλο.

Νέα γνώση

Σταμάτα να τσεκάρεις το email ή το facebook και διάβασε κάτι καινούριο, μία νέα είδηση ή μία έρευνα που δεν ήξερες. “Μπορείς να μειώσεις τη νύστα και την ανία, αν απλά ασχοληθείς με κάτι νέο και ενδιαφέρον» σύμφωνα με τον John Caldwell, PhD, fatigue management specialist και πρώην ερευνητή της NASA.

Μουσική και μασάζ

Η μουσική επηρεάζει άμεσα την ψυχολογική σου κατάσταση και τα επίπεδα της ενέργειας στο σώμα. Πριν φτιάξεις λοιπόν καφέ, άνοιξε στο τέρμα το ραδιόφωνο, βάλε το αγαπημένο σου up-tempo τραγούδι και μπες στον ρυθμό. Σίγουρα θα αισθανθείτε πιο ανεβασμένοι. Κάνε απαλό μασάζ στα αυτιά σου. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, πολλά νεύρα περνούν από τα αυτιά, οπότε ένα μασάζ σε όλη την περιοχή των αυτιών, θα ενεργοποιήσει το σώμα σου και θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: